Cum prevenim oboseala de peste zi. Ce băuturi trebuie evitate

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cafeaua se numără printre băuturile care trebuie evitate după amiază, căci ne ”stoarce” de energie. 

Oboseala de după amiază poate fi prevenită prin evitarea unora dintre alimente, dar ce facem în cazul băuturilor? Cu ce putem să ne ridicăm nivelul de energie pentru a ne continua ziua de muncă sau pentru a rezista până la ore mai târzii. Și surprinzător, cafeaua nu se află printre aceste băuturi. Mai mulți nutriționiști au făcut, pentru EatThis, o listă cu băuturile care ne ”storc” de energie.

Cafeaua îndulcită

Deși sunt mulți care se bazează pe cafea pentru a-și începe ziua în forță, aceasta nu se află pe lista băuturilor ”de peste zi”, cofeina pe care o conține nemaiavând puterea cu care ne-am obișnuit, ci din contră, ne obosește. 

”Dacă vă începeți dimineața cu o cafea foarte dulce, probabil că veți avea o cădere nervoasă după un consum intens de zahăr și cofeină dimineața", spune nutriționistul Sydney Greene, pentru sursa citată. ”Așteptați-vă să vă simțiți obosiți în jurul orei 15:00-16:00, pe măsură ce glicemia și cortizolul vostru iau o cădere majoră.”

Sucurile și ceaiurile îndulcite 

După cafea, băuturile îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucurile și ceaiurile, vă pot face să vă simțiți obosiți. Pe lângă faptul că fac ravagii în ceea ce privește nivelul de energie, consumul regulat de băuturi îndulcite vă poate crește șansele de îmbolnăvire.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel