Cum prepari untul acasă. Chef Joseph Hadad: „Merge atât întins pe pâine, cât și pus pe fripturi sau porumb copt”

Data publicării:
Sursa foto: Joseph Hadad, Facebook/ pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: Joseph Hadad, Facebook/ pexels.com

 Chef Joseph Hadad a dezvăluit secretul untului obținut în propria bucătărie. 

Joseph Hadad a ales să vorbească într-un nou articol de pe blogul său personal despre beneficiile pe care untul le aduce în extrem de multe preparate. Acesta clasifică diferitele tipuri de unt existente, dar ne învață chiar și cum să preparăm propriul unt, la noi în bucătărie. 

„Francezii ar spune că untul face orice mai bun. Și drept urmare, nu se sfiesc din a-l pune în cantități industriale în orice, de la piure la aluaturi sau sosuri. Și sunt într-o oarecare măsură de acord cu ei. Untul chiar poate îmbunătăți tot felul de preparate. Mai ales dacă vorbim de un unt de calitate. Așa că iată câteva moduri în care mâncărurile voastre pot deveni mai gustoase cu ajutorul untului.”, a scris Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Joseph Hadad, rețetă delicioasă de gauffre: „Faceți asta pentru un rezultat și mai pufos”. Modul de preparare inedit al celebrului bucătar

 

Joseph Hadad, despre tipurile de unt pe care le putem prepara acasă

Celebrul chef bucătar spune că există mai multe tipuri de unt, asupra cărora merită să ne oprim atenția. Acest ingredient secret poate fi integrat atât în preparatele sărate, cum ar fi friptura sau peștele, cât și pentru preparatele dulci, precum sunt prăjiturile sau chiar siropul de arțar.

„Puteți pregăti acasă câteva tipuri de unt pe care să le folosiți ulterior în diverse preparate. Ghee este untul clarifiat folosit în bucătăria indiană. Untul obișnuit este pus la foc mic pentru a se topi și lăsat să se separe masa solidă de lactoză de grăsime. Odată separate particulele solide, grăsimea rezultată, ghee, poate fi păstrată la temperatura camerei fără a se strica, are un punct de ardere mai înalt și poate fi consumat și de persoanele cu intoleranță la lactoză, din moment ce aceasta a fost îndepărtată.

Untul caramelizat este un produs adorat de francezi, prin care untul este pus la topit pe foc mic și lăsat până ce particulele de lactoza încep să se caramelizeze, impregnând această aromă produsului final. Acesta poate fi folosit apoi în prăjituri, pentru pește, legume, pui, ouă turcești sau chiar popcorn.”, a spus Joseph Hadad.

 

Ce poți găti cu peștele din conservă. Chef Joseph Hadad: „Pentru chifteluțe se poate folosi unul ieftin”

Nu în ultimul rând, untul aromatizat face și el parte din categoria tipurilor de unt pe care trebuie să le încerci neapărat.

„Untul aromatizat este foarte ușor de pregătit acasă. Lăsați untul să ajungă la temperatura camerei și apoi amestecați-l cu ce arome vreți: condimente, ierburi aromatice tocate, coajă și/sau zeamă de citrice, sare cu arome. Acesta merge atât întins pe pâine, cât și pus pe fripturi sau porumb copt, de exemplu. Sau, mai există și versiunea dulce, în care îl combinați cu miere, sirop de arțar, scorțișoară, vanilie, etc, pentru a-l întinde apoi peste o brioșă caldă, de exemplu.”, a continuat celebrul chef bucătar. 

„Untul se păstrează oricum bine la congelator”

Mai mult, în cazul în care ai preparat o cantitate prea mare de unt, chef Joseph Hadad spune că acesta poate fi păstrat, fără grijă, la congelator. Ba mai mult, untul rece poate avea efecte miraculoase asupra sosurilor. 

„Când aveți de folosit unt rece pentru aluaturi, un truc bun este cel de a-l pune la congelator înainte, ca să fie ușor de dat pe răzătoarea mare și, astfel, mai ușor de încorporat în aluat. Dar untul se păstrează oricum bine la congelator, deci, dacă aveți o cantitate mai mare, pe care știți că nu o veți utiliza imediat, congelați-o pentru mai târziu. Sunt, însă, și rețete de prăjituri care cer un unt la temperatura camerei, așa că dacă ați uitat să îl scoateți la timp din frigider, puteți să îl încălziți mai repede prin a-l tăia cubulețe, care prin dimensiunea lor, vor ajunge mai repede la temperatură, sau îl puteți pune între două foi de copt și întinde cu un sucitor pentru a se înmuia.

Pentru un sos cremos și strălucitor, secretul este ca la sfârșit să adăugați un cub de unt rece și să amestecați până se încorporează.”, a continuat acesta.

Piure de cartofi. Rețeta lui Florin Dumitrescu. Secretul care-l va face extrem de pufos



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel