Ce poți găti cu peștele din conservă. Chef Joseph Hadad: „Pentru chifteluțe se poate folosi unul ieftin”

Data actualizării: | Data publicării:

Chef Joseph hadad a dezvăluit câteva modalități creative prin care putem integra conservele de pește, în diferite mâncăruri.

Chef Joseph Hadad este un adevărat pasionat de arta culinară, motiv pentru care încearcă să-și inspire și fanii cât mai mult posibil. Celebrul bucătar chef deține un blog culinar, acolo unde nu împărtășește numai rețete, ci și anumite trucuri extrem de prețioase din bucătărie. De data aceasta, Joseph Hadad le-a vorbit cititorilor săi despre modalitățile prin care pot consuma peștele din conserve.

„Revin la preferatul meu, peștele, care de data aceasta este proaspăt… scos din conservă. Pentru că da, conservele nu sunt doar pentru mâncat ca atare, ci pot fi pregătite și în moduri creative, care să rezulte în mâncăruri delicioase.

Sardinele de la conservă pot fi transformate cu un strat gustos de crumble. Scurgeți uleiul din conservă (păstrându-l, însă, pentru alte preparate) și apoi sfărâmați peștele în bucăți mici. Puneți sardinele mărunțite înapoi în conservă și pregătiți un crumble de pus deasupra. Amestecați unt, făină, făină de migdale, cimbru, coajă de lămâie și sare. Dați conservele la cuptor la 170oC pentru 15 minute și gata aperitivele din sardine.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

VEZI și: Cum putem găti cartoful dulce. Chef Joseph Hadad: „E un super-aliment. Mai sănătos decât cartoful obișnuit”

„Puteți umple clătite savuroase”

Cum probabil nimeni nu s-ar fi gândit vreodată la această variantă de a consuma peștele de la conservă, Joseph Hadad spune că acesta este extrem de delicios de consumat ca umplutură pentru clătite.

„Tot cu sardine, de data aceasta cele în sos tomat, puteți umple clătite savuroase. Pregătiți clătitele după rețeta clasică și în paralel gătiți într-o tigaie puțină ceapă tocată, usturoi tocat și roșii cubulețe. Când s-au gătit, adăugați peștele și sosul din conservă, asezonați și mai lăsați câteva minute, apoi presărați cu niște busuioc proaspăt tocat. Cu această compoziție puteți umple clătitele pur și simplu sau puteți face un fel de caneloni din clătite umplute și puse pe un pat de suc de roșii, acoperite cu sos bechamel sau pur și simplu cașcaval ras.”, a continuat el.

Rețeta delicioasă de supă cremă de legumă a bucătarului Joseph Hadad: „Este naturală 100%”

Conservele de pește, înlocuitoarele mezelurilor

„O altă idee, care de data asta nu presupune prea multă muncă sau transformare, este folosirea conservelor de pește în locul mezelurilor pe un platou de împărțit la o petrecere. Alegeți câteva varietăți de pește din magazine etince sau de la raioanele etnice din supermarketuri și doar desfaceți-le. Puneți alturi diverse murături mici, precum castraveți cornișon murați, arpagic murat, capere sau anghinare murată. Măslinele se potrivesc și ele foarte bine, iar pentru acompaniament felii mici de pâine prăjite sunt cele mai bune.”, a mai dezvăluit bucătarul chef.

Cum obții cartofi prăjiți perfect crocanți. Joseph Hadad: „Asta scoate o parte din umiditatea din cartofi”

Cum obții chifteluțele de pește

Nu în ultimul rând, din această categorie nu puteau să lipsească chifteluțele de pește, Joseph Hadad dezvăluind rețeta sa secretă.

„Pentru chifteluțele de pește puteți folosi și alt tip de pește decât tonul poate unul mai ieftin, cum este macroul. Luați conserve de macrou și zdrobiți peștele. Amestecați-l cu piure de cartofi, turmeric pulbere, chimion și coriandru măcinate și fulgi de chili. Formați apoi chifteluțele între palme și prăjiți-le câteva minute pe fiecare parte în puțin ulei. Dacă compoziția cu piure este prea moale, adăugați un ou și puțină făină. Serviți chifteluțele cu salată proaspătă.”, a conchis acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel