Cum poți să întinerești 3 ani în doar opt săptămâni. Dieta, secretul tinereții fără bătrânețe

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Apostolos Vamvouras
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Apostolos Vamvouras

Un studiu clinic sugerează că putem reduce vârsta biologică cu mai mult de trei ani, în doar opt săptămâni, prin schimbarea dietei și a stilului de viață. 

Un prim studiu de acest gen, oferă dovezi științifice că schimbările stilului de viață și ale dietei pot oferi o reducere imediată și rapidă a vârstei noastre biologice. Întrucât îmbătrânirea este principalul motor al bolilor cronice, această reducere are puterea de a ne ajuta să trăim mai bine, mai mult.


Studiul, lansat pe 12 aprilie, a utilizat un studiu clinic controlat randomizat efectuat la 43 de bărbați adulți sănătoși cu vârste cuprinse între 50 și 72 de ani. Programul de tratament de 8 săptămâni a inclus dietă, somn, exerciții fizice și relaxare, precum și probiotice și fitonutrienți suplimentari, rezultând o reducere semnificativă statistic a vârstei biologice - cu trei ani mai tânără.

 

Studiul a fost realizat independent de Institutul de Cercetare Helfgott, cu asistență de laborator de la Universitatea Yale Center for Genome Analysis, iar rezultatele au fost analizate independent la Universitatea McGill și Universitatea Națională de Medicină Naturală.


Autorul principal al studiului, Kara Fitzgerald ND IFMCP, a declarat că „programul de intervenție combinat a fost conceput pentru a viza un mecanism biologic specific numit metilare ADN și, în special, modelele de metilare ADN care au fost identificate ca fiind foarte predictive pentru vârsta biologică. Această concentrare a fost motivul impactului său remarcabil. Aceste rezultate timpurii par a fi în concordanță  și extind foarte mult puținele studii existente care au examinat până acum potențialul de inversare a vârstei biologice.  În prezent, înscriem participanți pentru un studiu mai amplu, care ne așteptăm să coroboreze aceste constatări. "

Epigeneticianul principal, Moshe Szyf, doctor al Universității McGill și coautor al studiului, adaugă: 

Unicitatea abordării Dr. Fitzgerald este că studiul ei a conceput o strategie naturală, dar mecanică, pentru a viza sistemul de metilare al corpului nostru. Acest studiu oferă prima perspectivă în posibilitatea utilizării unor modificări naturale pentru a viza procesele epigenetice și pentru a ne îmbunătăți starea de bine și poate chiar longevitatea și durata de viață. "

Modelele de metilare a ADN-ului au devenit un mijloc principal prin care oamenii de știință evaluează și urmăresc îmbătrânirea biologică, un termen folosit pentru a descrie acumularea de daune și pierderea funcției celulelor, țesuturilor și organelor noastre. Aceste daune sunt cele care determină bolile îmbătrânirii. „Ceea ce este extrem de interesant”, a comentat dr. Fitzgerald, „este că practicile alimentare și stilul de viață, inclusiv nutrienți specifici și compuși alimentari cunoscuți că modifică selectiv metilarea ADN-ului, pot avea un astfel de impact asupra acelor tipare de metilare a ADN-ului despre care știm că prezic îmbătrânirea și boală legată de vârstă. Cred că aceasta, împreună cu noi posibilități pentru toți de a măsura și urmări vârsta metilării ADN-ului nostru, va oferi noi oportunități semnificative atât pentru oamenii de știință, cât și pentru consumatori. "

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel