Frica de dentist, o reală problemă pentru cei mici. Cum putem convinge copiii să meargă la stomatolog

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Frica de dentist este foarte des întâlnită la copii. Medicul stomatolog Alin Gabor a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, ce trebuie să faci ca să-ți ajuți copilul să învingă această teamă.

Frica de dentist a copiilor este una dintre cele mai întâlnite probleme de către părinți, mai ales dacă cel mic se află chiar la prima vizită la stomatolog. Deseori, atât copiii, cât și adulții, preferă să aibă dureri mari de măsele, decât să apeleze la ajutorul specialistului. Dr. Alin Gabor, medic stomatolog, ne învață cum să-i ajutăm pe cei mici să-și învingă această frică, printr-un interviu acordat în exclusivitate pentru Spectacola.


„În primul rând, pentru liniștea celui mic, este important ca părintele să construiască imaginea medicului stomatolog. El este personajul pozitiv, dacă vrei, din viețile noastre, omul care ne va ajuta să avem o dantură sănătoasă și, de aici, o viață sănătoasă. Apoi, cel mic trebuie să învețe rutina mersului la dentist. În cabinetul stomatologic, intrăm și pentru profilaxie, nu doar pentru tratament. O vizită o dată la 6 luni, de la o vârstă fragedă, îl va obișnui pe copilul tău cu ideea că stomatologul este parte din viața lui!”, explică Dr. Alin Gabor, pentru Spectacola.

"Alege medicul care i se potrivește celui mic"

Mai mult, specialistul recomandă să nu alegi medicul stomatolog pentru copilul tău la întâmplare. Este foarte importantă relația care se construiește între cei doi.


„Și, sigur, medicul stomatolog ales este esențial. Fiecare părinte își cunoaște cel mai bine copilul, iar acesta este motivul pentru care eu întotdeauna spun: alege medicul care i se potrivește celui mic al tău. Un mesaj clar, concis, simplu și, cu siguranță, cu efectul scontat. Relația de încredere se construiește prin empatie și chimie reciprocă. Eu așa funcționez cu pacienții mei și, până acum, nu am dat greș vreodată.”, explică specialistul în continuare.

Ce calități trebuie să aibă un stomatolog care lucrează cu cei mici


„Un medic stomatolog care să lucreze cu cei mici, obligatoriu, trebuie să fie calm, liniștit, să aibă deschidere spre joacă, să știe personajele de desene animate ale momentului sau, mai in tendințe, conturi de Tik Tok la modă. Pare ceva aparte, dar funcționează perfect! Iar când se impune o intervenție, procedurile mele stomatologice sunt tocmai adaptate sa nu creeze durere sau disconfort, atât la copii cât și adulți. Odată ce rezultatele sunt dintre cele mai bune, atunci ai și câștigat zâmbete pe buzele pacienților, dar și încrederea de a reveni cu plăcere.",  conchide Alin Gabor, medic stomatolog.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel