Care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru dinți. Trebuie să ne ferim de ele. Dr. Alin Gabor: Acestea sunt hrană pentru bacterii

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unplash.com/ Instagram, Dr. Alin Gabor
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unplash.com/ Instagram, Dr. Alin Gabor

Dr. Alin Gabor a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru dinți, ce pot favoriza apariția cariilor.

Dinții necesită o îngrijire foarte corectă și o atenție deosebită, pentru a-i menține cât mai sănătoși, pentru o perioadă lungă de timp. În acest sens, trebuie să respectăm câțiva pași simpli, când vine vorba de curățarea danturii, dar trebuie să ne ferim și de câteva alimente, care pot fi extrem de dăunătoare dinților și pot favoriza apariția cariilor. Doctorul stomatolog Alin Gabor a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, câteva alimente cheie pe care trebuie să le evităm, dacă ne dorim un zâmbet cât mai perfect, dar și sănătos.

"Există, pe partea de alimente, cele care conțin glucide și carbohidrați. Acestea din urma sunt, de fapt, hrana pentru bacteriile care stau în placa bacteriană. Ele metabolizează aceste glucide și secretă acizi, acizi care topesc suprafața dentară, iar dinții devin mai predispuși la carii. Alimentele lipicioase, cum ar fi caramelele, sunt aderente și stau foarte mult glucidele pe dinți. Bomboanele, de asemenea, stagnează mult timp în cavitatea bucala. Băuturile carbogazoase, de asemenea, sunt dăunătoare dinților. Din cauza acizilor, dar și glucidelor din compoziția lor, afectează smalțul dentar. Chiar și cele fără zahăr sunt un real pericol., a spus Dr. Alin Gabor, în exclusivitate pentru Spectacola.

Care este procesul corect de îngrijire al dinților

Chiar dacă ne ferim de alimentele enumerate mai sus, asta nu înseamnă că nu mai suntem predispuși cariilor sau altor probleme dentare. Tocmai din acest motiv, medicul stomatolog recomandă câteva reguli stricte de îngrijire a danturii, care trebuie să fie respectate punctual.

"Dacă îți dorești să ai dinți sănătoși și frumoși, este obligatoriu să-i cureți corect! În primul rând, este obligatoriu să aplicăm igiena dentară ca să evităm afecțiunile stomatologice nedorite sau halena neplăcută. În primă fază, este important să reținem că este recomandat să ne spălăm de două ori pe zi pe dinți, dimineața și seara, iar pe parcursul zilei este de preferat ca, după fiecare masă, să facem un lavaj bucal, chiar și simplu, cu apă. Astfel, ne asigurăm că extragem orice urmă de mâncare care poate rămâne între dinți”, acesta este primul sfat important dat de dr. Alin Gabor, medic stomatolog, asistent universitar. 

Citește și: Mălina și Alin Gabor, poveste de dragoste ca în filme. Cum s-au cunoscut cei doi: "A fost totul foarte spontan"

3 pași obligatorii pentru o igienă dentară corectă. Sfaturi de la dr. Alin GaborGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel