Cum obții cartofi prăjiți perfect crocanți. Joseph Hadad: „Asta scoate o parte din umiditatea din cartofi”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com, Joseph Hadad Instagram
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com, Joseph Hadad Instagram

Joseph Hadad propune câteva modalități de preparare a cartofilor.

Joseph Hadad își ține fanii la curent cu toate secretele culinare de sezon. De data aceasta, „vedeta” bucătarului chef este chiar cartoful, leguma îndrăgită de aproape toată lumea. Acesta a dezvăluit astfel, în primul rând, un truc foarte benefic prin care putem decojii cartofii mai ușor, după ce i-am pus la fiert.

„Odată cu venirea toamnei și a sezonului rece, în general, și meniul nostru se schimbă, începem să mâncăm mai multe mâncăruri gătite, iar cartofii revin în farfuriile noastre, în atâtea feluri. Și tot multe sunt și felurile în care puteți să vă îmbunătățiți modul de lucru cu cartofii. Iată doar câteva dintre ele.

Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său.

Micul dejun celebru pe TikTok: Shakshouka. Rețeta specială a bucătarului chef Joseph Hadad

Rețetă de chipsuri din cojile de la cartofi

După ce scapă de cojile cartofilor, cei mai mulți oameni ajung să le arunce. Joseph Hadad spune că până și acestea pot fi folosite, pentru a obține un alt preparat culinar. Bucătarul chef promite că rezultatul va fi unul pur și simplu delicios.

„Tot cartofii fierți în coajă pot fi transformați cu ușurință în piure. Nu trebuie să folosiți trucul de mai sus. Este suficient să îi fierbeți ca de obicei. Când sunt gata, se taie pe jumătate. Pe un bol se așază o strecurătoare cu ochiuri mari sau un grătar caroiat cu ochiuri mici. Așezați jumătățile de cartof cu tăietura în jos și presați ușor cu palma. Pulpa va trece prin grătar, iar coaja va rămâne deasupra.

Dar și coaja este bună! Mai ales că are o grămadă de nutrienți. Dacă aveți nevoie de miez, nu aruncați cojile. După ce ați spălat bine cartofii, curățați-i fiind generoși cu cantitatea de pulpă care rămâne pe coajă. Întindeți cojile pe o tavă cu hârtie de copt, stropiți-le cu ulei, sare și piper, poate și niște boia afumată, și dați-le la cuptor. Vor ieși delicioase.”, a mai dezvăluit bucătarul chef.

Cum salvezi mâncarea prea sărată. Chef Joseph Hadad: „Este cea mai păcătoasă, când vine vorba de greșeli de gust”

Cum obții cartofi prăjiți crocanți

În final, acesta a dezvăluit care este secretul cartofilor prăjiți perfect crocanți. 

„Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece. După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă. Iar pentru un piure și mai cremos, încercați să fierbeți cartofii în smântână lichidă cu un pic de unt și ulei de măsline. După ce au fiert, scurgeți lichidul, păstrându-l, zdrobiți cartofii și apoi adăugați treptat o parte din smântâna în care au fiert, până obțineți consistența dorită, și, evident, asezonați.”, a continuat el.

Rețetă: Supă de găluște. Secretul celor mai pufoase găluște, pe care bucătătarii nu vor să-l știi



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel