Cum își trata Regina Elisabeta a II-a câinii de Crăciun. Aveau parte de meniu special și de decorațiuni personalizate: „Regina servea personal masa câinilor”

Data publicării:

Regina Elisabeta a II-a avea un adevărat ritual de îndeplinit, când venea vorba de sărbători și de câinii săi pe care i-a iubit extrem de mult.

Reginei Elisabeta a II-a se ghida în fiecare an după niște obiceiuri clare de sărbători. Ce nu știe însă multă lume este că nu doar Familia Regală se bucura de cel mai bun tratament în această perioadă din an, ci și câinii acesteia, care erau și ei întotdeauna incluși în meniul de sărbătoare. 

Caroline Perry, autoarea cărții "The Corgi and the Queen", povestește pentru presa internațională cum Regina Elisabeta se ocupa anual ca patrupezii să aibă parte de aranjamente de Crăciun, astfel încât să simtă și el la fel de intens spiritul și magia sărbătorilor.

"Regretata Regină și-a descris câinii ca fiind "familia ei" și nu i-a lăsat pe aceștia pe dinafară în timpul sărbătorilor! Le făcea la toți cățeii câte un ciorap personalizat, umplut cu jucării mici și cu bunătățile preferate. Îi plăcea să îi privească cum își "deschid" cadourile în dimineața de Crăciun!", a declarat Caroline Perry pentru People

Te-ar putea interesa și: Regine care au schimbat lumea: O serie de documentare despre șase regine și faptele lor neștiute

Ce meniu aveau câinii Reginei de Crăciun

După ce participă de fiecare dată la slujba de Crăciun, Familia Regală se întoarce la Sandringham House pentru un prânz tradițional, care include întotdeauna curcan prăjit, cartofi, afine, sosuri, budincă de Crăciun și alte bunătăți. Cu toate acestea, câinii Reginei aveau și ei propriul meniu de Crăciun, pe care îl așteptau mereu cu nerăbdare.

"Corgis s-au bucurat de propriul lor festin festiv special. Bucătarii l-au numit „Meniul Royal” și s-au asigurat că carnea era tăiată foarte fin, pentru a fi siguri că nu există oase. Regina servea personal masa câinilor ei și îi hrănit într-o ordine strictă, astfel încât niciunul dintre ei nu s-a simțit lăsat pe dinafară.", a continuat Caroline.

VEZI și: Oferta făcută de Regina Elisabeta a II-a lui Meghan Markle, înainte de a muri. Cum dorea să o vadă implicată în Familia Regală

Regina Elisabeta era adesea însoțită de câinii săi

De-a lungul anilor, câinii Reginei Elisabeta au fost fotografiați însoțindu-o pe aceasta în timp ce călătorea în diferitele destinații ale lumii. Aceasta a avut mai multe animale de companie în familie, însă a primit primul ei câine de rasă Corgi, Susan, ca un cadou pentru sărbătorirea majoratului. Cățelul i-a fost alături în momente cheie din viață, inclusiv în ziua nunții cu prințul Philip, în 1947. Susan a dat startul unui lung șir de Corgi pe care Regina Elisabeta i-a avut în proprietate de-a lungul vieții sale.

"Mulți oameni se întreabă de ce a ales rasa Corgi. Oamenii care au Corgi vă vor spune că sunt niște câini atât de uimitori, dar nu sunt ușor de îngrijit. Sunt foarte sprinteni, iar unii dintre ei au intrat și în încurcături. Susan a avut probleme de câteva ori. Chiar și pentru un stăpân de câini foarte experimentat precum era Regina, Corgis nu sunt pentru stăpânii de câini începători.”, mai spune aceasta. 

Citește și: Regele Charles, într-o formă exemplară. Care este dieta monarhului



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel