Cum gestionează Ioana Ginghină conflictele cu fiica sa: „Adolescenții pot fi destul de iritanți și nepoliticoși”. Sfaturile pe care trebuie să le știe toți părinții

Data publicării:

Ioana Ginghină a vorbit deschis despre conflictele pe care le-a întâmpinat până acum în relația cu fiica sa adolescentă.

Ioana Ginghină nu s-a ascuns niciodată de la a expune și lucrurile mai puțin plăcute din viața sa sau provocările prin care trece zilnic cu fiica sa adolescentă. Vedeta încearcă constant să facă față transformărilor și posibilelor conflicte pe care le întâmpină în relația cu Ruxi, iar pentru a-i ajuta pe toți cei care au copii în acest prag de vârstă, actrița postează adesea fel de fel de sfaturi utile, pe care ea, la rândul său, le-a pus în practică.

„Nu pot să nu recunosc că anii de gimnaziu ai fiicei mele au fost printre cei mai dificili pentru mine ca mamă. Nu doar că trecerea de la școala primară la gimnaziu este un salt considerabil, dar este și o perioadă în viața copiilor noștri când încearcă cu tot dinadinsul să-și lase „micimea” în urmă pentru a face loc adolescentului „aproape” matur. (...) Preadolescenții și adolescenții la această vârstă (inclusiv fiica mea când avea 13 ani – îmi pare rău, draga mea!), pot fi destul de iritanți și nepoliticoși uneori. Nu e de mirare că anii de gimnaziu sunt total neplăcuți… în principal pentru copiii noștri, dar și pentru noi, părinții!”, a scris Ioana Ginghină pe blogul său.

Citește și: Ioana Ginghină, semnal de alarmă pentru adolescenți: „Concentrează-te să te construiești pe tine, în loc să cauți validare de la alții”

Unele dintre motivele care duc la schimbarea adolescenților

Există extrem de mulți factori care duc la aceste schimbări comportamentale pe care le traversează adolescenții, spune Ioana Ginghină. Ba chiar unele sunt independente de ei, precum ar fi schimbările fizice care-i acaparează în acest prag de vârstă. De asemenea, actrița avertizează toți părinții care se pregătesc să ajungă în acest prag de faptul că copiii lor vor avea deseori stări de spirit diferite. Acest lucru poate fi cauzat, într-o proporție destul de mare, de prieteniile din această perioadă, care se pot dovedi a fi extrem de toxice sau false. Cei care vor avea de suferit pe seama acestui lucru sunt, așadar, părinții.

„Schimbările fizice prin care trec copiii tăi sunt de fapt destul de grele pentru ei. Aceștia pot simți disconfort (dureri de creștere), o grămadă de conștientizare de sine și o doză mare de stângăcie. Și cu siguranță nu ajută faptul că copiii se maturizează la vârste și ritmuri foarte diferite. (...)

Pregătește-te… copiii la această vârstă vor experimenta schimbări de dispoziție imprevizibile (este momentul în care părinții devin foarte buni la a merge pe coji de ouă!) și sensibilitate crescută, ei simțind lucrurile într-un mod mult mai intens. Încearcă de asemenea, să-și dea seama cine sunt, în ce cred și unde se încadrează printre prietenii lor.(..)”, a continuat ea.

VEZI și: Nunta Ioanei Ginghină, marcată de mai multe evenimente neplăcute. Soțul vedetei a ajuns de urgență la spital, iar vecinii au chemat poliția

Cum trebuie să acționezi în această situație

Așadar, actrița a făcut o listă lungă pe blogul său personal de sugestii prin care aceste conflicte pot fi evitate sau măcar pot fi depășite mai repede. Extrem de importat este să rămâi alături de copilul adolescent, astfel încât acesta să nu fie nevoit să depășească singur conflictele, este de părere actrița. Indiferent de situație, este important să nu-l judeci, să nu-l pui la zid și să-i oferi cele mai blânde și utile sfaturi.

„Rămâi aproape de adolescentul tău și navighează împreună prin turbulențele gimnaziului.
Lasă-i să vorbească, să se descarce și să se plângă dacă este nevoie, dar rămâi calm și ajută-i să vadă lucrurile în perspectivă. Nu toate prieteniile sunt menite să dureze – chiar și acele prietenii din copilărie care credeau că vor dura pentru totdeauna. Ajută-i să se concentreze pe formarea de noi prietenii cu copiii care împărtășesc aceleași interese.(..)

Spune-i copilului tău că a avea curajul de a încerca lucruri noi nu este despre a fi fără frică; este vorba despre a merge înainte cu toată puterea, indiferent cât de speriat este.
Reamintește-i copilului tău că aproape fiecare elev de gimnaziu se simte speriat și stângaci și că acest lucru face parte din procesul de învățare și creștere. Dacă știu că nu există așteptări de la ei s-ar putea să fie mai predispuși să râdă de stângăciile lor ocazionale fără să le ia în serios.”, a continuat aceasta.

Citește și: Destinația exotică aleasă de Ioana Ginghină pentru luna de miere: „Este o experiență unică pentru toți”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel