Cum arată hidratarea corectă: „Când simțim foamea, s-ar putea să ne fie sete”. Alimentele cu cel mai mare conținut de apă

Data publicării:
Anca Alungulesei, captură video Youtube, La Măruță
Descriere foto: Anca Alungulesei, captură video Youtube, La Măruță

Anca Alungulesei a vorbit despre sursele care ne pot hidrata extrem de bine. 

Hidratarea este extrem de importantă din foarte multe puncte de vedere. Ajută organismul să aibă parte de o funcționare cât mai optimă, dar ajută și pielea să fie extrem de fermă și cât mai tânără pe termen lung și odată cu înaintarea în vârstă. Așadar, există mai multe trucuri prin care poți bea mai multe lichide într-o zi, în cazul în care pur și simplu nu-ți place apa simplă. De asemenea, nutriționiștii trag un semnal de alarmă asupra faptului că în momentul în care simți că ți-e foame, s-ar putea ca, de fapt, să ai nevoie de mai multe lichide. 

„De cele mai multe ori, când simțim foamea, s-ar putea să ne fie sete, nu foame, iar așa ajungem să supraalimentăm organismul, fără să trecem pe lângă sticla de apă. Deci de fiecare dată când simțim că ne este foame, primul lucru este să bem apă. De multe ori apare această confuzie. Apa la bază este un nutrient. Aduce multe minerale în organism, deci atunci când ne e foame, să bem apă, pentru că le confundăm pe cele două.”, a declarat Anca Alungulesei, în carul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Minerva, horoscop pentru perioada 18 martie - 16 aprilie. Previziuni pentru toate zodiile

Câte lichide trebuie să bei pe zi

Așadar, în medie, este nevoie să bei în jur de 2 litri de lichide pe zi, spune Anca Alungulesei. Desigur, această cantitate va varia destul de mult de la o persoană, la alta și în funcție de obiceiurile și stilul de viață pe care-l ai.

„Media este între 2 litri - 2 litri jumătate de persoană. Factorii de care mai depinde această cantitate e anotimpul. Eu am pregătit niște sticle aici, oamenilor de acasă le-ar fi foarte simplu să-și pună apă în sticle, pentru că altfel ne păcălim. Dacă ți-ai umplut 6 sticle de o cantitate mai mică, așa nu uiți să bei. 

Eu sunt mare iubitoare de cafea și vreau să vă spun că ea deshidratează. Italienii nu degeaba îți aduc și un pahar de apă, ne-ar ajuta să suplimentăm cantitatea de apă, dacă suntem consumatori de cafea, de sucuri carbogazoase, de alcool.”, a continuat nutriționistul.

VEZI și: Rețeta care a ajutat-o pe Monica Tatoiu să scape de cancer: „Se ia de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă.” A uimit toți medicii

Alimentele cu cea mai mare cantitate de apă

Dacă nu reușești să completezi aportul de lichide de care organismul are nevoie, există și câteva trucuri simple prin care poți face asta. Spre exemplu, tot ce trebuie să faci este să introduci în dieta ta mai multe fructe și legume pline de apă, dar și ceaiuri, care-ți pot oferi lichidele cu un un gust și o aromă mult mai bună, față de cum o oferă apa.

„Apa putem să o luăm și din alimente, precum ar fi fructele și legumele. Cele mai hidratante sunt castraveții, roșiile, pepenele, citricele, dar sunt și alimentele care deshidratează, precum sunt cele extrem de rafinate, cele bogate în zaharuri.

Ceaiul verde ajută la hidratare, toate ceaiurile neîndulcite le putem adăuga la necesarul de 2 litri de apă, iar în felul acesta schimbăm și gustul apei.”, mai spune aceasta.

Citește și: Theo Rose, despre scenele intime cu Denis Hanganu în serialul Clanul: „Am fost stresată”. Ce face actorul înainte de fiecare sărut



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel