Cum ar putea să te îmbolnăvească barba partenerului tău. Riscurile la care te expui

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Erik Mclean
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Erik Mclean

O mulțime de femei adoră barba la un bărbat și cu un motiv bun, științific. O barbă poate transforma orice tip cu față de copil într-un bărbat mai macho, iar acest lucru poate fi atrăgător. Dar acum există o veste surprinzătoare care afectează sănătatea doamnelor care iubesc bărbații cu barbă de pretutindeni.

De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că părul facial reține transpirația, fluidele corporale și chiar bucățele de mâncare, toate acestea servind drept hrană pentru microbii care se pot afla apoi pe pielea ta. Partea cea mai rea este că s-ar putea să nu știe nici măcar el însuși dacă are vreunul dintre acestea.

Cum ar putea să te îmbolnăvească barba partenerului tău

O problemă, spune medicul Debra Jaliman, medic dermatolog din New York City, pentru Woman's Health, este că părul său facial poate ascunde toate simptomele unei posibile probleme de piele care nu este direct legată de barba sau mustața în sine, cum ar fi roșeața care ar putea fi de la drojdie sau o rană de herpes. Dacă nu observă semnele, ar putea să îți transmită ție afecțiunea sa.

Așa este, nu numai că trebuie să vă faceți griji cu privire la protecția împotriva bolilor cu transmitere sexuală atunci când aveți relații intime sau când vă sărutați, dar acum trebuie să vă feriți și de bărbații cărora le place să își lase părul facial să crească.

"Dacă un tip nu-și îngrijește mustața și barba în mod corespunzător, acestea pot deveni un teren propice pentru germeni", spune Jaliman.

Așadar, ce fel de infecții îți poate provoca un tip cu barbă neigienică? Deși nu există șanse mari, părul de pe bărbie și de pe obraji poate fi un loc pentru o mulțime de germeni și boli. Poți face herpes, infecții fungice sau chiar o infecție periculoasă cu stafilococ. Dacă pielea ta intră în contact cu unul dintre acești băieți răi, te poți alege cu o infecție. Așa că gândește-te de două ori înainte de a te freca de barba lui dacă nu știi cât de des o spală.

Riscul de infecție nu este singurul dezavantaj al întâlnirii cu un tip cu barbă

Părul lui facial ar putea, de asemenea, să te frece în mod greșit până la punctul în care îți afectează propria piele.

"O barbă cu peri poate provoca iritații și o erupție cutanată atunci când se freacă de fața partenerei, ceea ce poate declanșa umflături roz și iritații", explică medicul dermatolog Diane Berson, din New York, pentru Women's Health, potrivit yourtango.com 


Cum poți preveni acest lucru? Asigură-te că știe cum să își îngrijească corect părul facial. Acest lucru ar putea arăta ca și cum l-ar spăla cu săpun la duș cel puțin o dată pe zi și l-ar inspecta în mod regulat.

Citește și: Marian Cozma a slăbit 17 kilograme. Ce dietă a ținut artistul, dar și la ce obicei a renunțat definitiv: „Nu e greu”

Anca Alungulesei dezvăluie alimentele care ard grăsimile: „Cu cât mai multe avem în farfurie, cu atât arderea este mai accentuată”

Iulia Vântur rupe tăcerea, după ce s-a zvonit că este însărcinată cu Salman Khan: "Am un anunț de făcut. Copilul e un dar de la Dumnezeu și îmi doresc să..."Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel