Culoarea pereților, efect asupra sănătății. Cum să îți zugrăvești pereții în funcție de încăpere. Care este cea mai dăunătoare culoare

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Culoarea pereților îți poate afecta sănătatea. Specialiștii susțin că încăperile ar trebui zugrăvite diferit, în funcție de funcționalitatea acestora.

Culoarea pereților îți influențează starea de spirit. Atunci când petreci mult timp în casă este necesar ca mediul să fie unul plăcut care să îți stimuleze simțurile...într-un mod pozitiv. 

Studiile au arătat că culorile sunt un factor important atunci când luăm în considerare modul în care împrejurimile noastre ne pot afecta sănătatea mintală. În esență, ia în considerare modul în care diferite culori ne pot influența starea de spirit – precum și emoțiile și comportamentele noastre. 

Culorile sunt un factor important atunci când luăm în considerare modul în care împrejurimile noastre ne pot afecta sănătatea mintală.

Majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de efectul pe care îl are culoarea asupra minții și corpului nostru. Ați fost vreodată undeva și v-ați simțit deosebit de agitat sau relaxat? S-ar putea să fi fost culoarea pereților cea care a cauzat reacția dvs. emoțională.

Culoarea poate avea un impact asupra oamenilor în multe feluri. De exemplu, multe persoane raportează o preferință pentru culori calde atunci când stau într-o cameră rece, în timp ce alte persoane care stau într-o cameră caldă indică o preferință pentru culori reci. 

Recent, cercetătorii au descoperit că culoarea roșie îi determină pe oameni să reacționeze la situații cu viteză și forță sporită - iar unii au descoperit că roșul poate provoca stres. Nu este surprinzător faptul că mulți luptători de arte marțiale mixte și antrenori profesioniști folosesc în mod strategic culoarea roșie pentru a-și intimida adversarii și pentru a îmbunătăți performanța. 

Citește întreaga știre pe DC Medical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel