Cristina Cioran, musaca de dietă. Actrița renunță la cartofii din rețeta clasică și folosește o listă secretă de ingrediente

Data publicării:
Cristina Cioran, rețetă de musaca/ captură video Youtube
Descriere foto: Cristina Cioran, rețetă de musaca/ captură video Youtube

Cristina Cioran le-a dezvăluit fanilor o rețetă delicioasă de musaca, ideală și pentru cei aflați la dietă.

Cristina Cioran și-a deschis de ceva vreme un vlog culinar, unde vedeta își dorește să-și inspire fanii cu cele mai delicioase rețete. Așadar, de data aceasta, actrița a pregătit în propria bucătărie o rețetă de musaca de dietă. Astfel, aceasta a renunțat la leguma „vedetă” a rețetei, adică la cartofi, pe care i-a înlocuit cu o altă varietate de legume, precum ar fi dovlecei, vinete, ciuperci și ceapă. De asemenea, și carnea pentru care a optat Cristina Cioran a fost una mai ușoară decât spune rețeta tradițională, cu un număr mai mic de grăsimi, deci și mai slab calorică.

„Astăzi vom face musaca slim, să nu ne îngrășăm. Nu vom folosi ulei, cartofi și vom pune carne slabă de vițel, dovlecel și vânătă. Mare atenție, nu ne zgârcim la sucul de roșii, roșia proaspătă și boia dulce. 

Începem cu carnea, am un kilogram, peste care punem boia dulce cât mai multă, suc de roșii făcut de mama mea. De obicei, se pune carnea la călit, dar eu vreau să fac o musaca suculentă și nu vreau să scap nici de grăsime, pentru că eu am o carne slabă, nu vreau să o călesc. Așadar, o amestecăm bine și ulterior o punem un pic în tigaie.”, le spune Cristina Cioran fanilor săi pe Youtube.

Citește și: „Mâncarea delicioasă a puturosului”. Rețeta de cocoșei cu care Gabriela Cristea face furori pe internet

Cum pregătești legumele pentru musaca

Dovleceii și vinetele trebuie să fie tăiate felii, după care puse într-o oală, pentru a se prepara pe ambele părți. În altă tigaie, actrița pune la călit separat restul legumelor, pe care le asezonează cu diferite condimente, după gust.

„La legume începem cu vânăta, eu le folosesc tot cu coajă, după ce le spăl bine. Feliile sunt pentru musaca, restul, ce ne rămâne, folosim în mâncare. Am folosit o vânătă, doi dovlecei, un morcov, multă ceapă, câteva ciuperci, doi căței usturoi.

Am pus tigăile la încins, punem puțin ulei de măsline și punem acolo legumele. Mai punem boia peste legume, la călit, cimbru verde.”, a continuat actrița.

Citește și: Cum obții cel mai bun aluat de pizza. Chef Joseph Hadad, trucurile secrete de care trebuie să ții neapărat cont

Cum montezi musacaua Cristinei Cioran

Când toate legumele sunt gata, Cristina Cioran începe asamblarea rețetei. Prima dată, pune într-o oală un strat format din dovlecei și vinete, după care adaugă toată carnea care este amestecată în prealabil cu restul legumelor. La final, aceasta adaugă un nou strat de vinete și dovlecei, peste care trebuie să mai adaugi și sosul secret al actriței.

„Cât de bine miroase, totul este grozav. Și tot acum, voi lua repede și cratița pe care o voi băga la cuptor, pe care o tapetăm cu vânătă și dovlecel, le amestec. Restul legumelor se amestecă bine cu carnea și se adaugă în oală. Vreau să fac neapărat și un sos de roșii cu ou, sare, iaurt, eu nu folosesc smântână aici. Cine nu are blender, merge tăiat. Puneți două oră, roșii, un ardei, o lingură de iaurt, puțină sare și amestecați. Punem apoi peste musaca. O băgăm acum la cuptor și o lăsăm cam o oră.”, a încheiat actrița.

VEZI și: Greșelile care te îngrașă în post. Carmen Brumă, semnal de alarmă: „Asta te face să obții greu senzația de sațietate”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel