Cristina Cioran aduce în discuție „azilele groazei”. Actrița vine cu o propunere: „Poate cu această ocazie...” / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Instagram/ kikicioran
Descriere foto: Sursă foto: Instagram/ kikicioran

Cristina Cioran ne-a oferit, într-un interviu exclusiv, mai multe detalii despre viața ca mamă singură. Vedeta a punctat perspectiva ei asupra nefericitului eveniment care a avut loc recent.

Crisitna Cioran ne-a dezvăluit opinia sa despre cumplitul eveniment cu „azilele groazei”, acolo unde în jur de o sută de bătrâni au avut parte de tratemente crude.

Și centrele de copii ar trebui să aibă parte de atenția autorităților

Fiind la zi cu ultimele evenimente din presa românească, Cristina Cioran a precizat câteva detalii despre nefericitul eveniment legat de „azilele groazei”, aducând în același timp o perspectivă diferită față de celelalte celebrități care și-au spus deja punctul de vedere.

„Am ceva de comentat, da. Este cumplit să nu-ți protejezi bătrânii și copiii. Poate cu această ocazie se vor face controale și în căminele sau casele de copii. Adică, cred că de aici pornește totul. Ca o societate să se dezvolte, să evolueze cum e normal, trebuie ca prioritate să fie pe primul loc bătrânii și copiii.”, ne-a spus, în exclusivitate, celebra actriță.

Cum este ca mamă

Actrița Cristina Cioran a avut parte de o zi de sărbătoare specială în familia ei, deoarece fiica sa, micuța Ema, a împlinit doi ani. Cu această ocazie fericită, Cristina Cioran a fost amabilă să răspundă la câteva întrebări și să împărtășească câteva detalii despre povestea din spatele nașterii și evoluției fiicei sale cu noi.

Interviul a început cu urările de "La mulți ani!" adresate micuței Ema de către echipa Spectacola, iar în fundal se auzeau sunetele unei petreceri festive. Curioși să aflăm mai multe despre situația actuală din familia lor, am pus câteva întrebări Cristinei Cioran despre modul în care au sărbătorit ziua de naștere a Emei și despre atmosfera de acasă.

De asemenea, vedeta ne-a spus că îi place să lucreze atunci când toată lumea se duce în vacanță.

„Mie nu-mi place vacanța pe timp de vară, e exagerat de cald, facem mici plimbări până la mama, la Constanța. Mie îmi place să lucrez în general vara, când alții își iau concedii”, ne-a mai precizat Cristina Cioran.

Venind vorba și de fiica sa, Cristina a punctat că nu este acel fel de mămică ce impune copilului o anumită profesie sau un anumit parcurs. Ea o va lăsa pe Ema să-și aleagă singură drumul.

„Nu am planuri în privința Emei, ea își va alege singură viitorul profesional. Nu sunt genul acela de mamă care se impune, își va alege singură viitorul.

Actrița a mai mărturisit că eventualul partener al fiicei sale când va crește mare trebuie să aibă o trăsătură foarte importantă, fiind și singura de altfel.

„Ea trebuie să vadă și să simtă dragostea tatălui ei. Acel partener pe care îl va alege va trebui să îi ofere cel puțin dragostea pe care o oferă tatăl ei, dragostea paternă”, a mai declarat Cristina Cioran.

Vezi și: Fiica Cristinei Cioran a împlinit doi ani: „Nu-mi vine să cred cât de repede a trecut timpul”. Cum arată viața sentimentală a actriței în prezent / EXLCUSIV

Ce au spus alte vedete despre „azilele groazei”

Florin Zamfirescu

Celebrul Florin Zamfirescu a împărtășit opinia sa asupra „azilelor groazei”, evenimentul care a îngrozit România.

„Oamenii ăștia nu merită să fie și chinuiți după ce că sunt și omorâți. Să vadă cum a murit mama soției mele la azil. S-a declarat că are COVID, au înfășurat-o repede în covor și au uitat-o pe holurile unui spital. Nici nu știam, eram la miez de noapte. Dimineață când au vrut să desfacă să o vadă, era moartă… Adică a fost omorâtă cu bună știință!”, a spus Florin Zamfirescu, la Realitatea Plus

„Oamenii ăia iau cât mai mulți internați acolo ca să le ia banii. Deci toți care sunt prinși cu azile nefuncționale, disfuncționale trebuie în momentul acesta să fie confiscate toate sumele lor, pentru că d-aia fac ce fac și pentru că nimeni nu îi controlează. Trăim într-o țară criminală, sunt omorâți oameni cu bună știință. Nimeni nu se interesează de ei. Iar eu, care am și eu niște ani, aș putea, prin noroc, nenoroc, să ajung în azil. Mama mea ar fi putut…, dar am avut eu grijă de ea. Dar nu toți pot”, a mai spus acesta, potrivit Cancan.

Tudor Chirilă

Și Tudor Chirilă, cunoscutul cântăreț, a adăugat câteva cuvinte, chiar din stradă, în timp ce participa la un manifest.

„Cam aceștia sunt cei care s-au indignat în legătură cu povestea oribilă cu azilele groazei. Avem un stat mafiot despre ale cărui practici mai aflăm în momentul în care mafioții se ceartă între ei, iar noi, „fraierii”, suntem beneficiari. Toți vom ajunge bătrâni. Și toți putem fi deposedați de apartamente. Garanția că ai făcut copii nu este garanția unei bătrâneți fără griji. Și nici nu ar trebui să fie așa. De ce să pui asupra copiilor problemele tale de la bătrânețe? Până la urmă, așa este viața”, a zis Tudor Chirilă aflat în Piața Victoriei, joi după-amiază.

Oana Roman

Oana Roman a punctat faptul că principala problemă este a sistemului bazat pe „nepotisme”, lucru pe care îl vede de neacceptat.

„Mi se pare oribil, dar nu este un lucru nou pentru România. Asta se întâmplă în foarte multe locuri, iar singurul lucru pe care l-am constatat a fost că autoritățile statului chiar și-au făcut treaba de data aceasta. Este clar că anumite instituții ale statului știau ce se întâmplă acolo pentru că am văzut că au existat nenumărate plângeri de-a lungul timpului. Când au văzut că gluma se îngroașă, atunci s-au apucat să ancheteze. Însă ceea ce mi se pare teribil este faptul că ancheta a durat atât de mult. Bătrânii puteau fi salvați acum mult timp. În rest, cred că sunt și implicații politice în acest caz îngrozitor. Cu siguranță sunt implicate niște primării și alte instituții ale statului.”, a precizat Oana Roman pentru Cancan.

„În viața asta fiecare plătește pentru ceea ce face, credeți-mă. Sunt foarte convinsă de lucrul acesta. Știți foarte bine că în România existau filiere care exploatau și copii, vârstnici. Abuzurile acestea au loc de foarte mulți ani, nu știu de ce sunteți atât de uimiți. Dar aici vina este a instituțiilor statului. Sigur, toți cei care au chinuit bătrânii sunt niște monștri cu chip de om. Dar statul are vina lui, împarte păcatul. Ei trebuie să facă mereu controale, să nu închidă ochii pe motiv că, vezi Doamne, e soțul lui cutare, e polițist sau primar. Din punctul meu de vedere, din cauza acestui nepotism nu merg lucrurile cum trebuie. Să se facă, domne, aceste controale și anchete așa cum trebuie. Sistemul este viciat, aproape distrus. Repet, e o problema de SISTEM. Există un consiliu județean în Afumați, la fel și în Voluntari. Există un primar, despre ce vorbim? Ei trebuie sa dea o explicație, nu eu.”, a încheiat Oana Roman, pentru sursa anterior menționată.

Dan Negru

Prezentatorul Dan Negru a specificat pe rețelele de socializare că este de neiertat ce s-a putut întâmpla. Vedeta este revoltată de atitudinea României asupra celor înaintați în vârstă, dând ca exemplu Japonia.

„Nu cred că ar permite Japonia azile cu bătrâni umiliți! E țara cu cea mai îmbătrânită populație din lume și mai mult de jumătate din pensionarii trecuți de 70 de ani continuă să muncească voluntar! Peste 50 mii de oameni au trecut de 100 de ani. În Japonia, America sau in Europa bătrânețea nu e o povară! Discriminarea de vârstă exista in România în orice domeniu. Noi suntem singurii care punem riduri pe sufletele bătrânilor! „În Japonia întâlnești bătrâni peste tot, vizitând sau care muncesc… Bătrânețea nu este o sentință în Japonia. Peste tot vezi bătrâni care muncesc. Sunt sute de mii de bătrâni precum acesta (nr. dirija circulația într-o intersecție) angajați de statul japonez fără să fie plătiți. Odată ieșiți la pensie, ei continuă să muncească doar ca să-și păstreze mintea tânără. În Japonia se vând mai multe scutece pentru bătrâni decât pentru copii, dar are Moculescu o vorbă: cui nu-i place vârsta mea să nu o apuce! Mă gândesc la vorbele lui Dostoievski care spunea că „la bătrânețe sunt mai de folos banii decât feciorii”. Nu-mi plac azilele, deși văd că e o modă să-ți lași părinții acolo. Să ne ferească Dumnezeu pe toți de singurătatea azilelor. Nu vă luați după moda care spune că azilul e un hotel de lux. O fi, dar singurătatea e cumplită în orice hotel de lux.”, a spus Dan Negru, pe platformele de socializare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel