Constantin Enceanu nu poate trece peste moartea lui Petrică Mâțu Stoian: „Nici acum nu-mi vine să cred ca nu mai este. Ar fi făcut 62 de ani”

Data publicării:
Sursa foto: Constantin Enceanu, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Constantin Enceanu, Facebook

Constantin Enceanu rememorează momentele frumoase petrecute alături de Petrică Mâțu Stoian, care și-ar fi serbat aniversarea pe 18 septembrie.

Constantin Enceanu nu-și revine deloc după moartea bunului său prieten, Petrică Mâțu Stoian. Acesta l-a visat de nenumărate ori, de când s-a stins din viață, și ori de câte ori are prilejul vorbește despre momentele unice și speciale care i-au legat. Anul acesta, pe 18 septembrie, regretatul artist ar fi împlinit vârsta de 62 de ani. Dacă în urmă cu ceva timp acesta era motiv de sărbătoare pentru apropiații săi, acum ei pot doar să-i aducă solistului un omagiu la mormânt.

”Îmi este dor de evenimentele unde cântam împreună, de glumele pe care le făceam la filmări și de telefoanele în care dezbăteam tot felul de subiecte și puneam țara la cale. Nici acum nu-mi vine să cred ca nu mai este. Ar fi făcut 62 de ani, ar fi fost încă tânăr”, a spus Constantin Enceanu, potrivit Fanatik.

„De fiecare dată făceam petreceri la el acasă”

”La ultima aniversare i-am luat o geacă de piele drept cadou de ziua lui. De fiecare dată făceam petreceri la el acasă, dar nu sâmbătă sau duminică pentru că aveam evenimente. Invita câțiva prieteni apropiați și ne răsfăța cu tot felul de preparate, făcute chiar de el. Îi plăcea să gătească și se lăuda cu ce făcea.

Ultima oară ne-a făcut supă de pasăre de curte, cu tăieței făcuți de el și friptură la cuptor cu tot felul de mirodenii.”, își mai amintește cu nostalgie artistul.

Constantin Enceanu, marcat profund de pierderile suferite: „Mă gândeam că va veni ziua aia și deja o uram”

Constantin Enceanu, devastat de moartea bunului său prieten

Mai mult, artistul are amintiri la orice pas cu regretatul său prieten, motiv pentru care nu trece nicio zi fără a se gândi la el.

”De câte ori stau pe malul lacului, văd nuferii ce i-am primit cadou din partea lui. La început au fost trei fire și acum s-au înmulțit foarte mult. Cât vor fi acei nuferi pe lac o sa-mi aduc aminte de acest frumos cadou de la Petre.

Eu nu m-am gândit la acest lucru, nu mă gândeam să pun nuferi pe lac, dar el, ca un prieten adevărat, a încercat să aducă ceva frumos și deosebit, pentru locație. Avea adeseori grijă să ne ajute pe noi toți cei care i-am fost apropiați, avea idei grozave și ne surprindea cu inspirația și bunul lui gust.”, a continuat acesta pentru sursa citată.

Constantin Enceanu a făcut un profit uriaș din afacerea sa: ”Cazarea pentru o noapte este...”

Cum s-au cunoscut cei doi

De asemenea, Constantin Enceanu și-a amintit și de începutul prieteniei cu Petrică Mâțu Stoian, care a avut loc în urmă cu mai mult de 25 de ani. 

”L-am cunoscut pe Petre în 1994, la prima mea lansare, la prima mea casetă- ”Naiba de mândruliță” – lansată la Hanul Craiovița. Pe el l-au adus Maria Loga și Costel Măgureanu la mine la lansare. Atunci l-am văzut prima oară pe Petrică și l-am auzit cum cântă…

Era slăbuț, el fizic, la vremea respectivă, nu te dădea pe spate, dar avea o voce… Am și zis `Ce frumos cântă băiatul ăsta`, era altceva. Ușor, ușor ne-am apropiat, am ajuns să ne vedem foarte des. Mai ales aici, pe Oltenia, bărbați, eram noi doi și Costel Măgureanu care luam mai toate evenimentele.

”Petrică era cel mai apropiat prieten al meu. Eu cu sora mea nu am fost la fel de apropiat cum am fost cu Petre. Făceam Crăciunurile, Revelioanele împreună. Dacă nu ne vedeam de Crăciun, ne vedeam a doua zi, în familie”, a mai spus artistul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel