Condimentul minune care ține țânțarii la distanță. Este considerat antibioticul natural

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Condimentul pe care îl avem în bucătărie este considerat un antibiotic natural.

Condimentul folosit la murături și nu numai este considerat un antibiotic natural care ține la distanță țânțarii. Cimbrișorul, pentru că acesta este condimentul minune, are mai multe beneficii pentru sănătate.

Acesta susţine sănătatea aparatului respirator şi contribuie la funcţionarea normală a aparatului digestiv. Încă din secolul al XVII-lea, importanta terapeutică a cimbrişorului a fost pusă în valoare de herboristul Nicholas Culpeper. În medicina populară românească, infuzia de cimbrişor este folosită în afecţiunile cailor respiratorii, în special pentru calmarea tusei.

Conținut ridicat de ulei volatil

Cimbrişorul conţine ulei volatil, reprezentat în principal de terpene fenolice, timol, carvacrol, limonen, terpineol şi principii amare, flavone, acid cafeic, tanin, săruri minerale. Ceaiul de cimbrișor are efect expectorant şi calmant al tusei, antibacterian, antiviral, stomahic (stimulează secreţia sucurilor gastro-intestinale), coleretic (stimulează secreţia biliară), carminativ (ajuta eliminarea gazelor intestinale), antiseptic intestinal, antihelmintic, diuretic. Ceaiul de cimbrişor este întrebuinţat în gripa, laringita, bronşită, astm sau tuse spastică.

Cimbrul conține substanțe chimice care ar putea ajuta infecțiile bacteriene și fungice. De asemenea, ar putea ajuta la ameliorarea tusei și ar putea avea efecte antioxidante.

Oamenii folosesc frecvent cimbru pentru tuse, căderea părului neuniform (alopecia areata), demență, și multe alte condiții, dar nu există dovezi științifice bune pentru a sprijini aceste utilizări, notează WEB.MD.

Tratează acneea

Cimbrul este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și ar putea avea un viitor ca ingredient de combatere a acneei. Când cimbrul este cufundat în alcool timp de zile sau săptămâni, se transformă într-o soluție cunoscută sub numele de tinctură. S-a constatat că uleiul esențial de cimbru are activitate antibacteriană împotriva acneei.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel