Condimentul care combate răceala, previne căderea părului și hidratează pielea

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Acest condiment este cunoscut de multă vreme pentru proprietățile sale benefice asupra organismului.

În acest articol vom vorbi despre chimenul negru, despre proprietățile și beneficiile acestor semințe, dar și despre folosirea uleiului din semințe de chimen în îngrijirea personală și bucătărie.

Chimenul negru poate fi consumat în forma sa pură. Din semințele de chimen se poate obține ulei, care, apoi, este folosit pentru îngrijirea părului și a pielii. De asemenea, poate fi adăugat în salate și smoothie-uri. Cum să-l folosești corect în cosmetologie și bucătărie pentru a-ți diversifica dieta și rutina de frumusețe, dar și pentru a-ți întări imunitatea?  

 

În ciuda numelui comun, chimenul obișnuit și chimenul negru sunt două plante diferite care nu au practic nimic în comun, cu excepția asemănării externe.

 

Chimenul negru, denumit și negrușcă sau negrilică, este o sămânță mică dar cu proprietăți remarcabile de vindecare. Semințele de Nigella sativa au fost folosite din cele mai vechi timpuri ca remediu activ, atât în medicina ayurvedică, în cea chinezească, cât și în medicina Egiptului și Greciei antice. Semințele de chimen negru sunt folosite în scopuri medicinale, cosmetice și culinare.

Uleiul de chimen negru este produs în sud-vestul Asiei din semințele de chimen negru (nigella sativa) prin presare la rece. Datorită acestui lucru, uleiul își păstrează toate proprietățile benefice și  compoziția bogată de microelemente.

Gustul uleiului de chimen negru este acru și amar. Dacă simți puțină amărăciune, asta înseamnă că uleiul este de înaltă calitate și nu și-a pierdut proprietățile benefice în timpul producției.

 

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel