Clătite pufoase de post. Ingredientul secret care le face să fie foarte fragede

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Clătitele reprezintă desertul perfect pentru a fi savurat în zilele de weekend. 

 

Ingrediente:

  • 300 gr. făină
  • 600 ml. apă minerală
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr 
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 50 ml. de ulei

 

Mod de preparare:

Mai întâi, pune toată făina într-un castron, după care adaugă apă minerală treptat. Amestecă continuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloașe. Nu este necesar să pui toată cantitatea de apă, depinde foarte mult de cât de densă vrei să fie compoziția. După ce s-a omogenizat bine, se adaugă și uleiul puțin câte puțin. Se pune praful de sare și zahăr după gust, după care se adaugă aromele.

După aceea, se amestecă bine toate ingredientele și se pune o tigaie pe foc. Se unge cu un strop de ulei, iar când aceasta este bine încinsă se întinde clătita, care este luată din castron cu ajutorul unui polonic. Clătitele se coc la foc mediu, pentru a se pătrunde și înăuntru, și sunt gata atunci când prind o culoare gălbuie. 

Se pot servi cu orice fel de dulceață. Poftă bună!

VEZI și: Anca Țurcașiu, rețetă delicioasă de spanac: „Un deliciu. Mâncarea mea preferată”. Îl pot savura și cei care țin post

Alimentele pe care trebuie să le consumăm în Postul Crăciunului

Într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic ne-a vorbit despre alimentele pe care trebuie să le includem, în această perioadă, în meniul nostru. Legumele ocupă, fără doar și poate, topul clasamentului.

„Ar fi bine să punem accentul pe legume, indiferent că sunt proaspete, congelate, în conservă, pe ciorbe, pe tocănițe, adică să gătim legumele, dar fără mult ulei, cu suc de roșii, băgate la cuptor. Nu este nicio problemă dacă între legume apare și cartoful. Dacă facem pilaf sau paste, nu trebuie să punem ulei din belșug, pentru că acolo sunt multe calorii. Într-o lingură de ulei avem 100 de calorii. Punem condimente, ierburi aromate, pentru a da gust. Putem să mai facem și mâncărică de orez cu praz, fără mult ulei. Chiar și sarmalele de post sunt bune, dacă nu le fierbem în ulei, le putem pune borș sau să găsim altă metodă în care să nu fie prezent uleiul. Ciupercile dau gust foarte bun, condimentele. Noi, ca români, trăim din păcate cu credința conform căreia mâncarea trebuie să aibă ulei, ca să aibă gust. Nu ne dăm seama că avem mai mult gust în condimente și în ierburi aromate, decât în ulei. Deci legume multe la masă, mâncați mai rar și mai puțin, hidratare multă, ceaiuri, infuzii de plante.”, a declarat Mihaela Bilic, în exclusivitate pentru Spectacola.

Cum se mănâncă avocado. Chef Joseph Hadad: „Acesta este foarte bun și pus pe grătar sau făcut pane”

Fructele, consumate cu moderație

„Atenție mare însă și la fructe. Dacă mâncăm în exces, tot ficatul trage greul și cu ele. Le putem consuma ca și desert natural și sănătos. Putem consuma fructe uscate, caise, prune, sunt în regulă fructele de sezon. Singura condiție este să nu mâncăm produse de patiserie și de cofetărie cu multă grăsime vegetală și cu zahăr, chiar dacă sunt de post. Din punct de vedere nutrițional, decât să ții post cu asemenea alimente, mai bine nu ții deloc. Se abuzează, toată lumea își cumpără pateuri, produse de patiserie cu grăsime vegetală, e teribil pentru organism, este într-o grea încercare. ”, a continuat medicul nutriționist.

Citește AICI continuarea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel