Ciorbă de fasole boabe de post. Simplu și gustos

Imagine cu rol ilustrativ, Unsplash, sursa Yana Gorbunova
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, Unsplash, sursa Yana Gorbunova

Această rețetă de ciorbă de fasole este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


500 g fasole boabe uscată (albă, pestriță etc)

2-3 cepe medii

3 morcovi

2 ardei grași 

1 păstârnac

1-2 rădăcini de pătrunjel

1 felie rădăcină de țelină

4-5 căței de usturoi

50 ml ulei

300 ml passata de roșii 

2 lingurițe cu vârf chimen semințe

2 linguri bune de boia dulce 

3 lingurițe rase de sare

2 foi de dafin

pătrunjel verde tocat


Mod de preparare: 


Fasolea o vom pune într-un castron cu apă, cât să o acopere și o lăsăm peste noapte, 8-10 ore. 

Punem boabele de fasole într-o oală încăpătoare și le acoperim cu apă, 3 degete peste nivelul boabelor de fasole. 

Dăm fasolea într-un clocot. Aruncăm prima apă și spălăm fasolea sub jetul de apă fierbinte. 

O punem la scurs. 

Legumele vor fi curățate și tăiate mărunt. Morcovul îl vom tăia rondele, iar ardeii cubulețe mai mari. Ustoriul îl vom strivi. 

Într-o oală de 6-7 l punem ceapa și usturoiul la călit în ulei. Punem chimenul și un praf de sare. Călim timp de 5 minute. Adăugăm leguminoasele și morcovii și lăsăm 5 minute. 

Turnăm și fasolea, boiaua dulce, dafinul și 2 lingurițe de sare. 

Turnăm 3 L de apă și amestecăm totul. Lăsăm la fiert circa 1 oră și 20 de minute. Dacă lichidul scade mai puteți adăuga puțină apă. 

După ce boabele de fasole sunt gata punem ardeii grași și sucul de roșii. Lăsăm 5 minute după care stingem focul.

La final punem pătrunjelul tocat mărunt. 


Poftă bună! 

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 17 noi, 13:53 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play