Ciorbă a la grec. Secretul care o face să fie extrem de gustoasă

Data publicării:
Ciorbă a la grec/ captură video Youtube
Descriere foto: Ciorbă a la grec/ captură video Youtube

Ciorba a la grec este cu adevărat o delicatesă, pe care trebuie să o încerci neapărat.

 

Ingrediente

  • 1 kg pulpe și piept de pui
  • 4 l apă
  • 1 ceapă medie
  • 2 felii țelină
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 2 morcovi medii
  • 80 g orez
  • 1 lămâie mică
  • 3 gălbenușuri
  • 100 ml smântână
  • 1 linguriță sare
  • 1 legătură mărar

Mod de preparare:

Mai întâi, punem pulpele și pieptul de pui într-o oală cu apă rece și o punem pe aragaz, la foc mic. Carnea trebuie să fie acoperită cu apă. După ce apa dă în fiert, trebuie să avem grijă să eliminăm spuma care se formează la suprafață, cu ajutorul unei spatule de bucătărie. În timpul acesta, pregătim și legumele pe care le curățăm și le tăiem cubulețe. Când supa nu mai formează spumă, adăugăm legumele tăiate în ea, peste carne. Aceasta se va mai lăsa la fiert, în continuare, la foc mic. 

Când carnea este fiartă, aceasta se scoate din oală, pentru a fi dezosată. O desfacem în fâșii, după care o adăugăm înapoi în oală, peste legume. Tot acum se adaugă și orezul și se pune sare după gust. Aceasta se mai lasă la fiert, până când orezul și legumele s-au făcut. Când totul este gata, se stinge focul aragazului, iar supa se lasă câteva minute pentru a se mai răcori. 

În acest mic, într-un vas amestecăm gălbenușurile, cu smântână și zeama de lămâie. După ce omogenizăm bine, adăugăm treptat, câte un polonic din supa fierbinte, astfel încât compoziția din bol să devină la aceeași temperatură cu supa din oală. Când aceasta frige, la rândul ei, se adaugă deodată în oala de ciorbă a la grec. Atenție, însă. În tot acest timp, ciorba nu trebuie să mai fiarbă. La final se adaugă mărarul proaspăt. 

Poftă bună!

Clătite pufoase de post. Ingredientul secret care le face să fie foarte fragede

Rețetă de ciorbă de miel tradițională

Ingrediente:

-1 kg de oase de miel, coaste sau un cap și câteva oase

-1 ceapă uscată

- 2-3 cepe verzi

- 1 morcov

- 1 ardei gras mic

- 100 g țelină rădăcină (opțional)

- păstârnac sau pătrunjel rădăcină (1 bucată)

- 2 linguri de orez (sau 2 cartofi tăiați cubulețe mici)

- sare

- 1 vârf de ardei iute

- 1 legătură de lobodă

-1 legătură de leuștean

- borș pentru acrit

Rețetă negresă. Cel mai simplu mod de a prepara celebrul desert

Mod de preparare:

Oasele se pun la fiert cu o linguriță de sare, în apă cât sa le acopere. Când apa clocotește, se lasă 5 minute, până când se adună spuma, apoi se aruncă apa, se spală și oala, dar și oasele și se pun din nou la fiert, pentru încă 30 de minute.

Între timp, se curăță și se taie cubulețe ceapa, morcovul, ardeiul și țelina sau păstârnacul rădăcină. Se adaugă peste carne și se lasă să fiarbă. Acum se pune și un vârf de ardei iute, la fiert, pentru a da o aromă plăcută. Dacă mâncați picant, adăugați mai mult ardei iute. Apa se pune cât să acopere totul, cu 2-3 degete deasupra. Se lasă să fiarbă și când legumele sunt fierte, se adaugă orezul spălat sau cartofii curățați și tăiați cubulețe mici și se lasă totul să fiarbă.

Când orezul sau cartofii au fiert, se pune sare după gust și se adaugă borșul fiert separat și strecurat. Se poate acri, de asemenea, și cu oțet, lămâie sau zeamă de varză. Se completează cu apă, în funcție de cât de mult borș vreți să obțineți. Se lasă să mai dea câteva clocote, se gustă și dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare sau borș. Nu este o cantitate exactă de borș, depinde cât de acru este borșul și cât de acru vă place. Se stinge focul și se lasă fără capac. Se adaugă deasupra leușteanul proaspăt. Poftă bună!

Cum se mănâncă avocado. Chef Joseph Hadad: „Acesta este foarte bun și pus pe grătar sau făcut pane”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel