Cine a ajutat-o pe Saveta Bogdan să devină cântăreață: ”Ea mi-a deschis poarta spre muzică”. Părinții artistei nu erau de acord / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Saveta Bogdan, Facebook
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Saveta Bogdan, Facebook

Saveta Bogdan a vorbit în exclusivitate pentru Spectacola despre începutul carierei sale și despre persoana care a sprijinit-o să se lanseze în muzică.

Saveta Bogdan este o cântăreață de muzică populară autentică, care nu uită nicio clipă de tradiție. Ajunsă la vârsta de 76 de ani, interpreta de muzică populară se urcă pe scenă doar în costum tradițional, având unul în colecție pe care artista îl păstrează ca pe ochii din cap. În exclusivitate pentru Spectacola, Saveta Bogdan a dezvăluit ce va face cu acest obiect vestimentar, după ce nu va mai putea urca pe scenă.

„Eu niciodată nu mi-am părăsit pieptăruțu meu, pe care-l am de la bunica de la bunica de 200 de ani și care este atât de frumos. Mă uit la el ca la ochii din cap. În momentul în care voi simți că mă apropii de... atunci am să-l dau la Muzeul Țăranului, să scrie că-i al meu. Eu țin foarte mult la costume, la autentic. 

Nu i-l las fetei mele, pentru că ea este economistă. A vrut să facă muzică, dar a înțeles că muzica nu-i pentru ea. Mi-a zis într-o zi supărată: „Mamă, mă scârțâie pe urechi vioara asta, nu o sufăr.” Și atunci i-a zis soțului meu de pe vremea aceea: „Costică, fata noastră nu iubește muzica”, degeaba voiam eu să învețe un instrument. Ea cânta, avea ureche muzicală, dar nu să facă cariera.”, a dezvăluit saveta Bogdan, în exclusivitate pentru Spectacola.

Saveta Bogdan, ALIMENTELE din bucătărie care o ajută să scape de riduri: ”Aplic pe fața curată și las o oră” EXCLUSIV

Cine a ajutat-o pe Saveta Bogdan să se lanseze în muzică

Saveta Bogdan și-a amintit cu nostalgie și de începutul carierei sale. Chiar dacă părinții nu erau de acord ca aceasta să se lanseze în muzică, artista a fost susținută de dirijorul Elena Vicică, care a și dus-o la primele înregistrări la radio.

„La Cluj am întâlnit-o pe doamna Elena Vicică, ea mi-a deschis poarta spre muzică, dar că părinții nu voiau să mă lase. Le era frică, cum erau oamenii la țară, foarte serioși și la locul lor. Când am plecat la București țin minte că mi-au zis: „Ai grijă Savetucă, mâine seară să te întorci.” Aici mă aștepta Elena Vicică, m-am dus și am dromit la mama ei, după m-am dus la radio și am făcut primele înregistrări.

Eu am reușit în muzică, dar am plecat înapoi la Sângeorz - Băi, îmi era urât să stau fără ei. La noi la țară erau difuzoare și îmi zice tata: ”Savetucă, dă și tu drumul la difuzorul ăla să vedem ce mai zice lumea”. I-am dat drumul și se aude: ”Și acum să vă arătăm noile înregistrări cu Saveta Bogdan”. Și tata zice ”Cum, tu cânți?” Eu când mi-am auzit vocea înregistrată a fost dezastru.”, ne-a mai dezvăluit interpreta de muzică populară.

Elena Merișoreanu va ajunge din nou pe masa de operație.”Nu mai am cartilagiu deloc la picior”. Cât va lipsi artista de pe scenă EXCLUSIV

Ce i-a spus Maria Tănase Savetei Bogdan, după ce i-a auzit vocea

Saveta Bogdan a avut norocul să o întâlnească și pe regretata artistă Maria Tănase, care i-a prezis din prima un viitor strălucit în muzică.

„Am întâlnit-o și pe Maria Tănase, a fost spectacol la noi în 1962 și m-am dus să-i spun că și eu cânt, eu cântam la Căminul Cultural, eram puștoaică și mi-a zis să-i cânt un bocet. Am întrebat-o ce înseamnă asta și mi-a zis că e când moare un om, Maria era cam spre ducă, era foarte palidă. I-am cântat ce mi-a cerut și a rămas foarte mirată, mi-a zis că cânt foarte frumos. M-a luat în brațe și mi-a dat o îmbrâncitură și eu nu știam ce înseamnă, am crezut că e de rău. Atunci mi-a zis că o să ajung cântăreață.”, ne-a spus aceasta cu nostalgie.

Saveta Bogdan, luată în vizor de colegii de breaslă: ”Am foarte mulți dușmani. Îi rog să nu mai aibă grija mea”. Cu cine se înțelege artista din domeniul muzical EXCLUSIVGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel