Cinci moduri de a te reîncărca dacă te simți obosit tot timpul. Cele mai bune sfaturi

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Susan Flynn
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Susan Flynn

Stilul de viață accelerat ne obligă să fim mereu în mișcare. Cei mai mulți dintre noi au un program agitat din cauza căruia nu prea avem timp pentru noi înșine. Prea multă muncă și puțin timp pentru odihnă ar putea să vă lase cu o senzație de oboseală extremă la sfârșitul zilei. Cu toate acestea, astfel de rutine pot genera, de asemenea, un sentiment de oboseală constantă. Cunoscută și sub numele de oboseală cronică, această senzație se poate simți perpetuu și ar putea fi destul de greu de înlăturat. Dacă vă simțiți obosit tot timpul, nu doar munca fizică este cea care vă obosește. Trebuie să vă dezordonați și din punct de vedere mental și iată cinci modalități de a face acest lucru.

Somn de calitate

Asigurați-vă că dormiți între opt și zece ore în fiecare zi poate ajuta stresul fizic, dar pentru a vă simți revigorat a doua zi, este important să dormiți bine, și nu doar din punct de vedere al numărului de ore. Un somn bun este neîntrerupt și vă asigură că vă treziți în mod corespunzător revigorat. Încearcă să monitorizezi calitatea somnului și încearcă să o îmbunătățești încercând metode cum ar fi să stai departe de ecran cu o jumătate de oră înainte de a merge la culcare.

Introvertiții au nevoie de timp să stea singuri

În timp ce extrovertiții își extrag energia din interacțiunile și angajamentele sociale, introvertiții sunt de fapt epuizați în timpul acestor procese. Pentru a-și recăpăta energia pierdută, au nevoie de timp de singurătate pentru a se reîncărca. Asigurați-vă că vă faceți timp pentru voi înșivă pentru a vă reîncărca și întineri.

Scăpați de stres

Un alt lucru pe care stilul nostru de viață în ritm rapid ajunge să îl facă omniprezent este stresul. Stresul este extrem de comun, dar excesul de stres poate duce la o mulțime de complicații mentale care pot avea în continuare consecințe psihosomatice. Oboseala cronică este una dintre ele. Asigurați-vă că vă faceți timp pentru a vă de-stresa în fiecare zi.

Urmați un hobby

Indiferent cât de mult îți place slujba ta, să lucrezi prea mult poate fi întotdeauna obositor. La aceasta se adaugă întotdeauna noțiunea de a lucra pentru un termen limită și o sumă de bani fixă. A face ceva ce vă place, doar de plăcere, poate avea un efect terapeutic asupra minții și corpului. De asemenea, te poate ajuta să te reconectezi mai bine cu tine însuți. Încercați să urmăriți un hobby și să vă faceți timp pentru el cel puțin o dată pe săptămână.

Faceți o excursie

Motivul pentru care vă simțiți mereu obosit ar putea fi monotonia, lipsa de schimbare și presiunea extremă. Încercați să vă faceți timp pentru a pleca într-o excursie cu cei dragi. O schimbare de peisaj poate ajuta mintea și corpul în egală măsură. În plus, petrecerea unor zile făcând orice doriți vă poate ajuta să vă recăpătați sentimentul de autonomie care pare să se piardă în timp ce lucrați. O excursie ar putea fi soluția la enervarea ta, potrivit timesofindia.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel