Cinci lucruri banale pe care le poți face zilnic pentru a pierde kilogramele în plus

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Specialiștii au identificat câteva obiceiuri care vă vor ajuta să slăbiți mai ușor. 

Dacă ești nemulțumit de progresele pe care le faci atunci când te urci pe cântar, este timpul să faci câteva schimbări în rutina zilnică. Atât dieta, cât și exercițiile fizice joacă un rol major în eliminarea excesului de grăsime. Totuși, experții au identificat cinci lucruri mici pe care le poți face în fiecare zi pentru a pierde mult în greutate. Adăugați aceste mici obiceiuri la rutina zilnică și vei vedea o mare diferență pe cântar, potrivit EatThis

Crește aportul de proteine la micul dejun.

Există o mulțime de studii care asociază consumul de proteine cu pierderea în greutate. De exemplu, o cercetare publicată în The American Journal of Clinical Nutrition afirmă că dietele bogate în proteine au fost lăudate ca fiind modalități de succes în abordarea obezității.


Inutil să mai spunem că, dacă vrei să slăbești mult, un mic obicei pe care îl poți încorpora la începutul zilei este creșterea consumului de proteine la micul dejun.

"Această singură schimbare de obicei vă poate pregăti pentru succesul pierderii în greutate pe tot parcursul zilei. Atunci când primești suficiente proteine la prima oră a dimineții, îți pregătește metabolismul pentru întreaga zi și, de asemenea, te ajută să-ți controlezi pofta de mâncare. Făcând acest lucru poate duce la mai puțină supraalimentare și la mai puține pofte mai târziu în cursul zilei, reducând în mod natural aportul total de calorii.", spun specialiștii.

Redu cantitatea de alcool pe care o consumi


Sticla ta preferată de vin alb sau cocktailul cu fructe preferat nu este, din păcate, prietenul tău dacă vrei să slăbești. De fapt, consumul de alcool este o modalitate sigură de a vă umple de calorii goale!

"Alcoolul este plin de calorii goale și zahăr și poate duce la balonare și la alegeri alimentare nesănătoase. Reducerea alcoolului cât mai mult posibil te va ajuta să slăbești mai repede, să pierzi grăsime de pe burtă și să te simți mult mai ușoară din punct de vedere fizic în acest proces.", continuă aceștia.

 

Limitează zahărul adăugat

Dacă vrei să slăbești mult, un alt lucru pe care trebuie să-l elimini este zahărul adăugat. Articole precum sucurile, băuturile energizante, cafelele îndulcite, dulciurile, batoanele proteice, iaurturile cu arome și alte produse ambalate sunt pline de zaharuri adăugate pe care ar trebui să le eviți.

"Căutați "zahăr adăugat" pe etichetă și urmăriți să consumați mai puțin de 24 de grame pe zi dacă sunteți femeie și mai puțin de 36 de grame pentru un bărbat", sugerează specialiștii.

 

Hidratează-te, mai ales înainte de mese

Consumul de apă în cantitate suficientă poate accelera metabolismul, acționează ca un inhibitor al apetitului și face ca sesiunile de antrenament să fie mai productive. Toți aceștia sunt factori cheie care vă pot ajuta în eforturile de pierdere în greutate.

"Să bei mai multă apă pe parcursul zilei favorizează pierderea în greutate, mai ales atunci când bei un pahar înainte de mese", explică doctorii. "Apa ajută la îmbunătățirea digestiei, vă oferă energie și vă reduce pofta de mâncare. Un studiu de cercetare a arătat că cei care au băut apă înainte de masă au mâncat mai puțin și s-au simțit mai satisfăcuți."

 

Dezvoltă obiceiuri de fitness și de dietă

Urmărirea de la bun început a obiceiurilor de exerciții fizice și de dietă vă ajută să urmăriți ce faceți și ce nu faceți corect.

"Acest lucru vă poate oferi o perspectivă excelentă asupra a ceea ce trebuie să schimbați imediat, astfel încât să puteți opri obiceiurile cheie care vă blochează pierderea în greutate. De exemplu, poate că luați gustări fără să vă gândiți sau mâncați prea mult la cină, iar urmărirea obiceiurilor alimentare vă va ajuta să determinați acest lucru mai devreme.", au spus specialiștii. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel