Cinci alimente românești care previn AVC, Alzheimer sau demența. Vlad Ciurea: Să mâncăm mâncare cât mai românească, mai curată, cât mai de aici

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Care sunt alimentele pe care medicul Vlad Ciurea ni le recomandă să le mâncâm pentru un creier sănătos. Unele previn AVC-ul sau boli precum Alzheimer, demența.

"Avem alimente românești foarte, foarte sănătoase, trebuie să mâncăm mâncare cât mai românească, mai curată, cât mai de aici", subliniază prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, director medical la Spitalul Clinic SANADOR.

Întrebat care sunt alimentele românești cele mai sănătoase, medicul a enumerat nucile, afinele, ceapa, usturoiul și multe altele pe care le veți găsi în declarația sa.

"Nucile fac bine creierului.

Pe locul doi afinele, toate fructele de pădure, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, toate legumele. După care apă multă, multă apă cât mai alcalină, aerul cât mai curat, carnea de pește slab, dar şi carnea slabă de curcan. Toate aceste alimente ne păstrează creierul sănătos", a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Nucile, 8 beneficii pentru sănătate

Nucile sunt un aliment foarte popular, sunt gustoase, convenabile și pot fi savurate în toate tipurile de diete. În ciuda faptului că sunt bogate în grăsimi, acestea au o serie de beneficii impresionante pentru sănătate și greutate.

1. Sunt bogate în nutrienți

Nucile sunt bogate în grăsimi, sărace în carbohidrați și o sursă excelentă de mai multe substanțe nutritive, inclusiv vitamina E, magneziu și seleniu.

2. Încărcate cu antioxidanți

Nucile conțin antioxidanți cunoscuți sub numele de polifenoli, care vă pot proteja celulele și colesterolul LDL "rău" de daunele provocate de radicalii liberi.

3. Poate ajuta la pierderea în greutate

S-a demonstrat că nucile promovează pierderea în greutate, mai degrabă decât să contribuie la creșterea în greutate. Mai multe studii indică faptul că organismul nu absoarbe toate caloriile din nuci.

4. Pot scădea colesterolul și trigliceridele

Nucile au efecte impresionante asupra nivelului de colesterol și trigliceride.

Nucile pot ajuta la scăderea colesterolului total și a colesterolului LDL "rău" și a trigliceridelor, în timp ce sporesc nivelul colesterolului HDL "bun".

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel