Chipsurile pe care le poți consuma în dietă. Nu îngrașă la fel de mult și sunt mai sănătoase: „Mai bune decât cele clasice”/ VIDEO

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Vlad Burghelea, antrenor de fitness și tehnician nutriționist, a dezvăluit care sunt alternativele mai sănătoase la unele dintre produsele care ne afectează extrem de mult silueta.

Chipsurile fac parte, fără doar și poate, din topul „micilor plăceri” ale foarte multor persoane, datorită gustului perfect crocant, dar și delicios, pe care acestea îl ofertă. Totuși, este bine știut faptul că acest obicei alimentar îți poate influența într-o proporție destul de mare sănătatea, dar și silueta, mai ales dacă sunt consumate într-o cantitate ridicată. Partea cea mai bună este că există acum pe piață mai multe tipuri de chipsuri care sunt ceva mai prietenoase cu dieta și care nu-ți vor aduce un aport caloric atât de mare, iar Vlad Burghelea, antrenor de fitness și tehnician nutriționist, ne-a dezvăluit despre ce este vorba. 

„Cu siguranță sunt o alegere mai bună(n.r. chipsurile coapte). Haide să facem o clasificare. Avem cartoful în starea brută, după care avem chipsurile mai procesate și o variantă de mijloc, adică aceste chipsuri care sunt coapte, nu prăjite, care sunt din linte, orez expandat etc. Sunt o variantă de mijloc și sunt mai bune decât primele, decât varianta clasică.”, a declarat Vlad Burghelea, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Citește și: Secretul unei diete reușite. Vlad Burghelea: „Asta este cheia pentru a arăta bine”. Regula peste care nu trebuie să sari / VIDEO

Ce sucuri poți consuma în dietă

Și când vine vorba de sucurile carbogazoase trebuie să știi că există o alternativă ceva mai potrivită pentru orice dietă, care nu-ți va pune silueta în pericol. Este vorba despre băuturile fără zahăr, care, consumate moderat, nu sunt la fel de dăunătoare ca și primele. În mod evident, acestea nu ar trebui să înlocuiască apa, ci consumate destul de rar. 

„E un debate total pe lucrul acesta (n.r. cu sucurile care au zero zahăr). Sucurile care au zero calorii, chiar au zero calorii, pentru că multe persoane întreabă dacă e pe bune, dar e. Majoritatea au aspartan, iar ultimele studii arată că aspartanul ne-ar dăuna doar în cantități foarte mari, și aici mă refer la câteva baxuri de suc pe zi, cred că nimeni nu face acest exces. Ele sunt alternative mult mai ok, nu o să spun că sunt mai bune decât apa, în mod evident, dar ele sunt mai bune decât sucurile clasice.”, ne-a mai spus acesta. 

VEZI și: Dieta și antrenamentul ideal pentru femei. Vlad Burghelea, la Pastila de Frumusețe: „Asta este cheia” / VIDEO

Trebuie să-ți creezi un stil de viață în jurul alegerilor alimentare

Mai mult, specialistul nu recomandă să privești alegerile alimentare pe care le faci drept o dietă, ci să încerci să-ți creezi un adevărat stil de viață în jurul acestora, întrucât doar așa vei reuși să obții rezultate pe termen lung. 

„Primul pas ar fi să începi să privești sportul și alimentația drept o parte din lifestyle-ul tău, să fie o normalitate. În funcție de obiectivul pe care îl ai, îți poți alege și tipul de antrenament pe care vrei să-l faci sau tipul de dietă, sunt foarte multe variabile. Suntem diferiți, avem nevoi diferite. Eu recomand sportul cu greutăți mai tuturor persoanelor cu care lucrez. Consider că este cheia pentru a arăta bine, a te simți bine și îl recomand.”, ne va spune Vlad Burghelea, în cadrul emisiunii.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel