Chiftele marinate, rețeta lui Chef Sorin Bontea

Unsplash.com/ autor Loes Klinker
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Loes Klinker

Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa de chiftele marinate.

Pentru acest preparat, vei avea nevoie de:


Ingrediente chiftele

Carne tocată de porc
ceapă
patrunjel
usturoi
marar
sare
piper
ouă
cimbru
pâine înmuiată

Ingrediente sos marinat

Sus de roșii
Oțet
Usturoi
boabe piper
zahar
foi de dafin


Mod de preparare


Ceapa se toacă mărunt, la fel și pătrunjelul și mărarul, iar usturoiul de piseaza. 


Într-un castron mare, adăugăm toate ingredientele, inclusiv pâniea înmuiată în apă și stoarsă bine. 

Începem să formăm chiftelele și le așezăm pe o tavă. Le dăm prin făină și le punem la prăjit în ulei. 

 

Între timp, ne ocupăm și de sosul marinat. 


Călim usturoiul pisat pentru cateva secunde, apoi adaugam celelalte ingrediente și amestecam. Cînd compoziția începe să se îngroașă, adăugăm și chiftelele prăjite, pentru câteva minute. La final adăugăm și foile de dafin și mai lăsăm la fiert 2 minute. 

 

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 18 mai, 11:57 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play