Chef Salvo Lo Castro s-a mutat definitiv în America. A gătit deja pentru Harrison Ford și Catherine Zeta-Jones / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Salvo Lo Castro a decis să părăsească România definitv, pentru a găti în restaurantele de lux din America.

Chef Salvo Lo Castro s-a mutat definitiv în America, după ce a primit oportunitatea de a fi bucătar în două restaurante de lux, unde extrem de multe vedete de la Hollywood aleg să ia cina. Celebrul bucătar se va întoarce periodic și în România, țară pe care o iubește foarte mult, considerându-se a fi „jumătate român”. Despre întreaga experiență, ne-a vorbit chef Salvo Lo Castro, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola. 

„De acum o să lucrez câteva luni aici, după care revin în România, am ales schimbarea asta, pentru că lucrez în două zone foarte frumoase din America, gestionez un restaurant din Miami și unul din Colorado. Mutarea este definitivă, dar acum deocamdată fac o lună aici, o săptămână vin acasă. Oportunitatea a venit din luna aprilie, doar că eu am rămas în România ca să merg la „Sunt Celebru, scoate-mă de-aici”, trebuia să îmi onorez contractul cu Pro Tv-ul.”, a declarat Salvo Lo Castro, în exclusivitate pentru Specatcola. 

Ce vedete de la Hollywood i-au călcat pragul bucătarului chef, până acum

Chiar dacă se află doar de o zi în aceste restaurante, nume mari din cinematografie i-au călcat deja pragul lui Salvo Castro.

„La cină i-am avut deja pe Harrison Ford și pe Catherine Zeta-Jones. Aici vine și Will Smith, toți. Aici sunt 200.000 de locuitori și 100.000 de bărcuțe cupela, e cel mai mare port din America care conține aceste bărcuțe. Săptămâna viitoare se face cel mai mare târg din lume de iahturi.În luna noiembrie mă transfer în Colorado, care e cea mai renumită stațiune de ski din America. Sunt chef executiv, mă ocupă de echipă, bucătărie, fac meniurile, tot.”, ne-a mai spus acesta. 

Chef Salvo Lo Castro, detalii din culisele emisiunii „Sunt celebru, scoate-mă de-aici”: „Ce văd oamenii la televizor e doar 50% din ce se întâmplă” / EXCLUSIV

 

Mai mult, Harrison Ford a vrut chiar să-l cunoască pe cel care i-a făcut mâncare, fiind foarte impresionat de gustul preparatelor. 

„Dacă vedetele mănâncă bine, cer să te vadă, dacă nu mănâncă, poate pleacă fără să și plătească. Pe mine, până acum, m-au chemat doar pentru poze, deci înseamnă că pregătesc mâncare bună. Pe Harrison Ford l-am cunoscut, ne-a făcut cunoștință managerul, care i-a spus că eu sunt noul chef executiv de la restaurant, ne-am dat mână și ne-am bucurat să facem cunoștință. Îmi amintesc ce a mâncat Harrison Ford, a fost un tartar de creveți și după a luat un biban în sare, e un pește foarte delicat și delicios.”, a mai spus 

Cum gătești corect creveții: „Dacă îi lași prea mult, devin tari ca lemnul”. Rețeta specială de paste cu creveți a bucătarului Salvo Lo Castro / EXCLUSIV

 

Cum arată o zi în bucătăria unui restaurant de lux

„Aici am o echipă în bucătărie de aproximativ 20 de persoane. Lucrurile se organizează în felul următor: de dimineața pregătește toată linia, sosuri și ce mai este. Fiecare pregătește preparatele cum i-am învățat eu, iar eu montez, împreună cu alt chef, care este ajutorul meu, farfuria, îi controlez gustul și îi dau drumul să iasă în restaurant. Eu la ora 10:00 merg la muncă și pregătesc toată linia pentru seară, pentru că restaurantele de lux sunt deschise doar seara, iar noi pregătim totul de dimineața. Sunt oameni din Chile, Brazilia, americani doar doi. Am fost primit foarte bine, ei sunt foarte încântați că sunt un bucătar italian.”, ne-a mai spus bucătarul chef.

Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel