Cele mai sănătoase două supe. Le-ai mâncat, dar habar nu aveai. De ce să nu mai pui niciodată smântână în supă sau ciorbă

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Care sunt cele mai sănătoase supe și de ce trebuie să începi să le mănânci. Unde ai greșit până acum când ai făcut supă sau ciorbă.

Supa este exact ceea ce aveți nevoie dacă vreți o mâncare sănătoasă sau o masă caldă. Savurarea unui bol de supă poate fi o modalitate ușoară, rapidă și gustoasă de a adăuga mai mulți nutrienți în dietă.

Ei bine, deși poate fi un fel de mâncare foarte versatil și aromat, nu toate supele sunt la fel de sănătoase precum ați crede.

Ce face ca supa să fie sănătoasă?

 

Atunci când este preparată cu ingredientele potrivite, supa poate fi un fel de mâncare cu adevărat sănătos, cu multiple beneficii nutriționale.

Supele preparate cu bulion pe bază de oase, legume sau carne oferă vitamine, minerale și substanțe nutritive, cum ar fi colagenul și oferă o aromă deosebită, menținând la minimum grăsimile și caloriile adăugate.

Mai mult, consumul de supă este o modalitate ușoară și gustoasă de a vă crește aportul de legume.

Cu toate acestea, un aport ridicat de legume este asociat cu un risc redus de creștere în greutate, care este un factor de risc pentru bolile cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer.

Există anumite ingrediente la care trebuie să fiți atenți atunci când faceți supă. De exemplu, agenții de îngroșare și condimentele pot crește conținutul de calorii și sodiu al supei și o pot transforma într-o masă oarecum nesănătoasă.

Supa, beneficii pentru sănătate

- Supa vă poate ajuta să vă gestionați greutatea

Potrivit studiilor, aportul zilnic de calorii tinde să fie mai mic în cazul persoanelor care mănâncă supă, iar supa poate reduce foamea și poate crește starea de sațietate.

- Supa vă menține hidratat

Apa este esențială pentru sănătate, iar aportul total de apă poate proveni din apa de băut, din apa din băuturi sau din apa din alimente, așa cum este cazul supei, fructelor și legumelor.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel