Cele mai bune băuturi pentru scăderea colesterolului. Vezi ce trebuie să eviți, după 50 de ani

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Băuturile preferate pot avea un impact negativ asupra sănătății, mai ales după 50 de ani

Multe dintre alimentele care ne plac nu sunt cele mai sănătoase pentru organism, astfel că și băuturile preferate pot avea un impact mai puțin plăcut asupra acestuia.

Dacă încercați să vă reduceți colesterolul, una dintre problemele cu care se confruntă mare parte dintre cei ajunși la 50 de ani, s-ar putea să observați că băuturile pe care le consumați în mod obișnuit vă sabotează efortul.

”Colesterolul este o substanță ceroasă produsă de ficat care circulă în sânge și care este responsabilă de producerea de hormoni și vitamine și de crearea de noi celule în organism”, spune nutriționistul Roxana Ehsani, citat de EatThis. ”Cu toate acestea, dacă o persoană mănâncă și/sau bea o dietă bogată în grăsimi saturate, colesterolul se poate acumula în sânge și poate avea un impact negativ”.

Ce schimbări trebuie să faceți 

Astfel, după vârsta de 50 de ani, fiecare trebuie să își schimbe obiceiurile în privința consumului de băuturi pentru a putea reduce, cu succes, nivelul colesterolului.

1. Renunțați la laptele integral

”Dacă vă plac latte-urile cremoase, milkshake-urile sau smoothie-urile făcute cu lapte integral, dar aveți colesterolul ridicat, faceți o schimbare cu o opțiune care conține puțină grăsime sau este în totalitate fără grăsimi”, spune Ehsani. ”Optarea pentru lapte degresat (fără grăsimi) sau lapte cu 1% grăsime vă poate ajuta să reduceți aportul de grăsimi saturate. Această mică schimbare în timp vă poate ajuta să reduceți aportul zilnic de grăsimi saturate și să scădeți nivelul colesterolului.”

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel