Cele mai bune alimente pentru micul dejun. Te vor ajuta să slăbești

Data actualizării: | Data publicării:
Mic dejun, foto Unsplash/ autor: Margarita Zueva
Descriere foto: Mic dejun, foto Unsplash/ autor: Margarita Zueva

Pentru a pierde kilogramele nedorite, este recomandat să începi ziua cu un mic dejun sănătos. 

Anotimpul cald este aproape, iar cu toții ne dorim să avem o siluetă de invidiat. Dar pentru asta avem nevoie de un regim alimentar sănătos și de foarte mult sport. Un prim pas pentru un stil de viață echilibrat este să nu sari niciodată peste micul dejun. Ba mai mult, aceste alimente te vor ajuta să scapi mai ușor de kilogramele în plus, arată National Weight Control Registry.

Făină de ovăz 


Fulgii de ovăz sunt alimente bune pentru micul dejun, care vă ajută să slăbiți. Alegeți varietatea simplă pentru a evita zahărul și caloriile suplimentare de care corpul dumneavoastră nu are nevoie. Făina de ovăz este o sursă de fibre, care vă menține sațietatea. Puteți adăuga peste fulgii de ovăz, iaurt, mere neîndulcite, fructe proaspete sau unt de arahide natural.


Brânză de vacă


Brânza de vaci este un aliment bun de inclus la micul dejun datorită conținutului ridicat de proteine. O porție de 1/2 ceașcă de brânză de vaci conține în medie 14 g de proteine. Adăugați-o în fulgi de ovăz sau amestecați-o cu fructe proaspete sau unt de migdale, potrivit American Journal of Clinical Nutrition.


Ouă


Multe persoane care tin dietă au evitat ouăle din cauza conținutului ridicat de colesterol. Cu toate acestea, s-a demonstrat că colesterolul din dietă nu este dăunător pentru nivelul colesterolului din sânge dacă sunteți sănătos. Două ouă mari conțin mai mult de 12 g de proteine, ceea ce vă va ajuta să rămâneți sătul până la prânz. 


Fructe proaspete


Alegeți fructele proaspete în locul sucurilor de fructe datorită conținutului mai ridicat de fibre, care vă va menține sătul mai mult timp. Veți primi și alți nutrienți, inclusiv vitamina C. Limitați porția de fructe la aproximativ 100 de calorii.

Nuci


Adăugați nuci la micul dejun pentru a pierde în greutate - conțin fibre care vă mențin plin întreaga dimineață. Adăugați nuci sau unt de nuci la fulgii de ovăz, iaurt, brânză de vaci și salată de fructe. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel