Cele două alimente comune care pot declanșa gaze și balonare. Le consumi zilnic

Data actualizării: | Data publicării:
foto Karolina Grabowska/ Pexels
Descriere foto: foto Karolina Grabowska/ Pexels

E neplăcut să te confrunți cu gaze și balonare, deși alimentația ta este una sănătoasă și nutritivă. Iată care sunt cele două alimente care pot provoca probleme digestive.

Gastroenterologul Will Bulsiewicz, M.D., MSCI, autorul cărții The Fiber-Fueled Cookbook, a explicat, pe  Instagram, care sunt alimentele care declanșează gaze și balonare. 

 Dacă te confrunți în mod regulat cu balonare și gaze, există două alimente pe care Bulsiewicz sugerează să le elimini (chiar și temporar) pentru a vedea cum răspunde corpul tău.


Alimente pe care să le elimini pentru a scăpa de balonare și gaze:

1. Produse lactate

O lume fără brânză și înghețată poate fi greu de imaginat, dar realitatea este că este posibil să fii sensibil la lactate și, prin urmare, alimentele centrate pe lapte s-ar putea să nu-ți facă bine. "Produsele lactate conțin lactoză. Lactoza este un zahăr pe care 70% din lume se luptă să îl proceseze și să îl digere și care provoacă cu ușurință gaze și balonare", notează Bulsiewicz în videoclipul său postat pe rețelele de socializare.

2. Îndulcitori artificiali, cu puține calorii

Mulți oameni optează pentru îndulcitori fără zahăr sub impresia că sunt mai sănătoși. Cu toate acestea, deși sunt mai puțin calorici și pot atenua o creștere a glicemiei, ar putea fi, de asemenea, vinovați pentru orice luptă intestinală continuă, cum ar fi balonarea. "Îndulcitorii artificiali conțin de obicei alcool de zahăr care poate provoca gaze și balonare", explică Bulsiewicz. "Stevia poate face acest lucru, iar fructele de călugăr în sine nu fac acest lucru, dar pot face acest lucru dacă conțin agenți de încărcare." (Un extract de fructe de călugăr organic de înaltă calitate ar fi o excepție de la această "regulă").

 

Ce puteți face pentru a vă îmbunătăți sănătatea intestinală.

În timp ce eliminarea anumitor alimente este o opțiune atunci când vine vorba de susținerea intestinului tău, există opțiuni suplimentare pentru a avea grijă de microbiomul tău intestinal, potrivit mindbodygreen.

1. Luați un probiotic de înaltă calitate.

Alimentele bogate în probiotice, cum ar fi varza murată, kimchi și kombucha, sunt excelente pentru a susține un intestin sănătos, dar puteți face chiar un pas mai departe prin selectarea unui probiotic țintit.


2. Faceți mișcare.

Nu este niciun secret că exercițiile fizice sunt excelente pentru organism în general, dar știați că pot susține de fapt un intestin sănătos? "Oamenii care fac exerciții fizice tind să aibă un microbiom intestinal mai divers", a declarat pentru mbg medicul gastroenterolog integrativ Marvin Singh.

3. Consumați o dietă densă în nutrienți.

O dietă sănătoasă și echilibrată este una care conține o varietate de fructe, legume, cereale și multe altele pentru a-i oferi organismului tău nutrienții de care are nevoie fără să te plictisești de planul tău alimentar. Dar nu numai că o dietă sănătoasă vă poate susține bunăstarea generală, ci poate adăuga, de asemenea, diversitate microbiomului dvs. intestinal. "Încercați să mâncați 30 de plante diferite pe săptămână (din fructe, legume, nuci, semințe, leguminoase și ierburi) - sau cât mai multe soiuri posibil", a recomandat anterior expertul în sănătate intestinală și dieteticianul înregistrat Heather Finley, M.S., R.D., expert în sănătate intestinală și dietetician înregistrat Heather Finley, M.S., R.D.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel