Cel mai nesănătos aliment de pe masa românilor. Dr. Pautov: Ar trebui să știm ce ne face și să îl evităm când nu e musai să îl mâncăm

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Care este alimentul cel mai consumat, dar pe care ar trebui să îl evităm.

Dr. Mihail Paulov, medic și realizator al emisiunii Medicool de la Antena 1, a dezvălui care este alimentul cel mai nesănătos pe care îl consumă mare parte dintre români, în fiecare zi.

Într-un video postat pe contul său de socializare, medicul a prezentat câteva rezultate pe care le-a obținut cu ajutorul unui dispozitiv care măsoară glicemia, rezultate care au diferit în funcție de ceea ce a consumat.

Astfel, după ce într-o dimineață a consumat ”ouă cu avocado, care sunt proteine și grăsimi, foarte puțini carbohidrați, și așa arată linia de glicemie, care stă la 100, este un constant 100, iar asta își dorești tu să ai pe parcursul întregii zile ca să trăiești până la 120 de ani, să nu faci niciodată diabet, să ai puține inflamații în corp și să gândești bine”, a spus Mihail Paulov.

La un alt meniu, alte cifre. ”Iată ce s-a întâmplat când am mâncat niște coaste de porc cu o salată, la care am adăugat alimentul nostru secret. Glicemia mea s-a dus în sus, a coborât, mi s-a făcut foame, s-a dus din nou în sus și practic ai un roller-coaster complet nesănătos pe care vrei să îl eviți cu orice preț. Iar a doua zi, doar ca să confirm experimentul, am mânat absolut aceleași coaste, aceeași salată, la aceeași oră, în același restaurant, dar am exclus alimentul pe care și tu trebuie să îl excluzi”, a mai spus medicul, dezvăluind și care era leguma la care trebuie renunțat, cartofii.

 

”În final, ori de câte ori am mâncat, la orice masăm chiar dacă aveam carne, salată, fibre, și am luat cartofi, indiferent dacă sunt prăjiți sau fierți sau făcuți la cuptor sau cartofi piure, glicemia mea s-a dus, mereu, în sus, mai mult decât la prăjituri, la înghețată, iar explicația este simplă.

Cartofii sunt formați, o porție, majoritară din amidon, iar amidonul este format din două molecule de glucoză. Ori de câte ori mâncăm cartofi, acel amidon este tăiat de către amilazele noastre și transformat în glucoză pură. De câte ori mâncăm acești nevinovați cartofi și ne abținem de la a mânca înghețată, prăjituri sau altceva.

Nu zic că trebuie să mâncăm înghețată și prăjituri, dar aș prefera să mănânci carne și salată și la final o cupă de înghețată, decât să mănânci aceștii cartofi și fără înghețată. Iată un aliment pe care nu ar trebui să îl excludem complet, dar ar trebui să știm ce ne face și să îl evităm atunci când nu e musai să îl mâncăm”, a mai spus dr. Mihail Pautov.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel