Care este cel mai bun moment al zilei pentru a bea cafea. Sfatul experților

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Nimic nu pare să fie mai revigorant decât acel impuls de cofeină de la o ceașcă de cafea perfectă, fie că este primul lucru de dimineață, fie că este un energizant la amiază sau înainte de culcare.

Pentru mulți oameni, cafeaua este fericirea lor, salvarea lor, și nu pot trece o zi fără ea. În afară de a trece prin sevrajul de cafea, doar gustul cafelei este uneori suficient pentru a-i face pe oameni să se revigoreze pentru ziua sau sarcinile care îi așteaptă.

Singurul lucru mai bun decât să bei o ceașcă de cafea este să descoperi care este cel mai bun moment pentru a bea cafea pentru a primi beneficiile optime pentru sănătate. S-a dovedit științific că efectul cafelei umple organismul cu antioxidanți naturali, acționează ca un agent de calmare și repară ADN-ul. Consumul regulat de cafea poate reduce riscul de cancer, boli de inimă, diabet de tip 2 și chiar boala Parkinson.

Dacă cafeaua face parte din rutina obișnuită de dimineață, există diferite momente în care o puteți bea: înainte de muncă, în drum spre serviciu sau odată ajuns la serviciu, de exemplu. Cu toate acestea, există un moment ideal pentru a introduce cofeina în organism.

După cum a explicat Inc., corpul nostru eliberează zilnic diferiți hormoni, iar unul despre care mulți dintre noi s-ar putea să nu știe este hormonul stresului, cortizolul, cunoscut pentru că ne face corpul să se simtă în alertă.

Momentul în care ne iese cortizolul depinde de ritmul nostru circadian. 

Neurologul și cercetătorul postdoctoral de la Geisel School of Medicine, Steven L. Miller, a dezvăluit că dacă bei cafea în timp ce creierul tău eliberează deja cortizol, efectele pozitive vor fi limitate din cauza faptului că ești deja "conectat", potrivit yourtango.com

În schimb, ar trebui să urmărești să introduci acea ceașcă de cafea de dimineață în organism atunci când nivelul natural de cortizol este scăzut.


De exemplu, cineva care se trezește în jurul orei 6:30 dimineața ar avea cele mai ridicate niveluri de cortizol între 8 și 9 AM, între prânz și 13 PM și între 17:30 și 18:30 PM.

Pentru această persoană și multe altele cu acest program, cel mai bun moment pentru ele să bea cafea este între 9:30 și 11:30 AM.

Deși poate părea chinuitor să aștepți câteva ore pentru a bea prima ceașcă a zilei, nu uita că, în cele din urmă, culegi tone de beneficii de la băutura ta preferată cu cofeină! 

Între timp, beți apă, mergeți la culcare mai devreme, întindeți-vă corpul, spălați-vă pe față și luați o masă consistentă.


Data viitoare când vrei să iei parte la o minunată ceașcă de cafea, o poți face cu zâmbetul pe buze, gândindu-te la toate beneficiile extraordinare pe care le aduce. Iar acest lucru este valabil mai ales dacă ești atent la momentul în care decizi să o bei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel