Cel mai bun aliment pentru creier. Ciurea: Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită. Renunțați la acele combinații, sunt POVERI

Data publicării:
Sursa foto: unplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unplash.com

Care e cel mai bun aliment pentru creier.

Alimentele pe care le consumăm pot avea un impact important asupra structurii și sănătății creierului nostru. Astfel, un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată poate susține funcția cerebrală atât pe termen scurt, cât și lung.

Creierul este un organ care consumă multă energie, folosind aproximativ 20% din caloriile corpului, așa că are nevoie de mult ”combustibil bun” pentru a-și menține concentrarea pe tot parcursul zilei.

De asemenea, creierul are nevoie de anumiți nutrienți pentru a rămâne sănătos. Acizii grași Omega-3, de exemplu, ajută la construirea și repararea celulelor cerebrale, iar antioxidanții reduc stresul celular și inflamația, care sunt legate de îmbătrânirea creierului și de tulburările neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.

La fel ca ceaiul verde și cafeaua, ciocolata este bună pentru creier, doar că trebuie să fim foarte atenți, pentru că nu orice ciocolată e bună, potrivit medicului neurochirurg Vlad Ciurea.

Cu alte cuvinte, nu orice ciocolată face bine la creier, chiar dacă celula nervoasă acceptă cu plăcere orice dulce.

Prof. dr. Vlad Ciurea explică faptul că cea mai bună ciocolată pentru creier este cea amăruie, care este și naturală și are puțin zahăr.

"Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere, al fructelor de sezon! 

Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase. Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. 

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel