Cel mai bun aliment. Dr. Mihail: Îl poți consuma zilnic

Data publicării:
Dr Mihael/ captură video Youtube
Descriere foto: Dr Mihael/ captură video Youtube

Dr. Mihail a dezvăluit care este alimentul pe care ar trebui să-l consumăm zilnic, pentru o funcționare cât mai optimă a organismului nostru.

De foarte multe ori, ouăle au fost puse sub semnul întrebării de diferite persoane, ba chiar și de către anumiți specialiști, care consideră că acest produs dăunează, mai ales în contextul în care îl consumăm în cantități mari. Cu toate acestea, la fel de multe sunt și părerile care spun că acesta este un superaliment, motiv pentru care ar trebui să-l consumăm fără îndoială zilnic. Dr. Mihail Pautov susține și el această idee, pe care o și justifică. 

„De multe ori oamenii mă roagă să le zic o multivitamină bună. Cea mai bună multivitamină pe care o poți consuma zilnic este oul, pentru că în acea carapace, în acel albuș și gălbenuș avem toate elementele pentru a construi un organism viu, poate ieși un pui viu, deci el conține toate elementele necesare pentru a forma acel organism. Ce trebuie să reținem este să are aproape orice microelement de care corpul are nevoie.”, a spus Dr. Mihail Pautov printr-un videoclip făcut pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa și: Ceai antigripal și de ardere a grăsimilor. Remediul mănăstiresc pe care trebuie să-l bei zilnic: „Efectul va fi imediat”

@doctor.mihail Descoperă în acest video de ce oul este considerat cea mai bună multivitamină pentru organismul tău și cum poți beneficia de proprietățile sale nutritive. Află mai multe despre vitaminele și mineralele esențiale pe care le conține oul și cum să îți asiguri aportul zilnic necesar - material intreg pe Y T. #Oul #Sănătate #Nutriție #VitamineșiMinerale #AlimentațieSănătoasă #SfaturiNutriționale #CorpSănătos #DietaEchilibrată #HranăNaturală #EsențialPentruSănătate ♬ original sound - doctor.mihail

Motivul pentru care trebuie să mănânci oul întreg

Mai mult, chiar dacă multe persoane tind să consume predominant albușul, care este, într-adevăr, extrem de bun, specialistul spune că ar trebui totuși să consumi oul întreg, pentru că fiecare parte vine cu propriile beneficii.

„Albușul este format în mare parte din proteine și sunt studii care arată că beneficiile cele mai mari sunt atunci când mâncăm oul întreg, pentru că se pare că beneficiile nu vin doar din albuș, ci din multe alte elemente pe care noi nu le știm și nu le înțelegem.”, a mai spus specialistul.

VEZI și: Leac pentru oase și cartilaje puternice. Remediul de la mănăstire care previne osteoporoza și întărește sistemul imunitar: „Se consumă dimineața și seara”

@doctor.mihail Beneficiile uimitoare ale consumului de ou întreg | Studii științifice arată rezultatele - material intreg pe YT Descoperă beneficiile extraordinare ale consumului de ou întreg, cum ar fi aportul de proteine și alte elemente esențiale. Află mai multe despre studiile care arată beneficiile acestui aliment delicios și sănătos! #BeneficiiOuIntreg #ProteineSanatoase #StudiiStiintifice #AlimentatieSanatoasa #NutritieEchilibrata #SanatateDeFier #HranaSana #OameniSanatosi #ViataSanatoasa #BucatarieSanatoasa ♬ original sound - doctor.mihail

Ce tip de ouă ar trebui să alegi

O altă mare dilemă este și când vine vorba de tipurile de ouă pe care ar trebui să le cumpărăm, în supermarket existând o gamă largă de variante de acest gen. Astfel, chiar dacă produsele bio se pretind a fi mult mai sănătoase decât restul, Mihaela Bilic spune că nu există o diferență între ele și restul.

„Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată lumea vrea să mănânce mai bine, să cheltuiască banii pe alimente de calitate. Când vine vorba despre ouă, chiar avem o gamă largă din care putem alege. Diferența vine în primul rând de la modul în care a fost crescută găina: în “baterie” sau la sol. De știut că în această situație calitatea oului este aceeași. Indiferent de nivelul de stres și condițiile de viață în care trăiește animalul, din fericire găina nu știe să facă decât ouă bune. 

Analizele nutriționale nu au arătat diferențe calitative și cantitative pentru proteine, vitamine și minerale, conținutul oului este la fel de valoros indiferent dacă are cifra 0, 1, 2 sau 3 la codul imprimat pe coajă”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

VEZI și: Rețetă de burger cu pui crocant la cuptor. Este mult mai delicios decât la orice fast food și nu conține ulei



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel