Rețetă de burger cu pui crocant la cuptor. Este mult mai delicios decât la orice fast food și nu conține ulei

Data publicării:

Ești în căutarea unei rețete de burger cu ajutorul căreia să-i impresionezi pe toți cei dragi? Mai jos avem varianta ideală. 

Mâncarea de tip fast food poate avea efecte extrem de negative asupra siluetei, dar și asupra sănătății, după cum bine știi deja. Cu toate acestea, poftele pot fi uneori atât de mari, încât „închizi ochii” la grăsimile și caloriile pe care aceste produse ți le aduc în farfurie, lucru care se poate lăsa cu remușcări și kilograme în plus, mai ales dacă această acțiune este făcută în mod repetat.

Ce ai spune, totuși, dacă există alternative sănătoase pentru produsele tale preferate de tip fast food? Astfel, de această dată o să-ți prezentăm o variantă pur și simplu delicioasă de burger cu pui crispy. Partea cea mai bună dintre toate este că puiul nu este prăjit, ci preparat la cuptor, dar gustul va rămâne fix același. Cu toate acestea, numărul caloriilor este mult mai mic, iar lista nutrienților benefici este și ea considerabil mai mare. Așadar, mai jos găsești pas cu pas modul de preparare.

Te-ar putea interesa și: Rețetă de pui crispy la cuptor. Este mai bun decât la fast food și nu conține ulei

Ingrediente: 

  • 200 g de piept de pui
  • 1 ou
  • fulgi de porumb
  • o lingură de făină de ovăz
  • condimente (sare, piper, boia, praf de usturoi)
  • salată verde
  • castraveți murați
  • două lingurițe de iaurt grecesc
  • o linguriță de maioneză
  • o chiflă integrală
  • 2 felii de cheddar

VEZI și: Cea mai rapidă rețetă de pizza pe care trebuie să o încerci. Este gata în doar 10 minute / video

Mod de preparare:

Prima dată, trebuie să te apuci de preparare puiului, pe care trebuie să-l tai în două părți egale, pentru a obține, astfel, două fâșii de crispy. Condimentează-le bine cu toate condimentele preferate, după care trece fiecare bucată prin făină de ovăz, apoi prin ou, iar la final prin fulgii de porumb, care trebuie să conțină, al rândul lor, boia și praf de usturoi.

Cele două bucăți de pui de pun într-o tavă specială de copt, iar peste ele se pune câte un spray de ulei de măsline. Bucățile de crispy se bagă la cuptor, la 180 de grade, timp de aproximativ 20-25 de minute. 

Între timp, prepară sosul din iaurtul grecesc, maioneză și puțin praf de usturoiu. Opțional, poți adăuga și mărar.

Când puiul este gata, scoate tava din cuptor și pune câte o felie de cheddar pe fiecare dintre cele două bucăți de crispy, după care mai introdu tava înapoi, timp de 2 minute.

Pune chiflele în prăjitorul de pâine și unge-le pe amândouă cu sosul alb. Adaugă la bază salata verde, după care o bucată de pui, apoi rondele de castravete murat, a doua bucată de crispy și, pentru un plus de gust, presară și niște ceapă crocantă. Poftă bună!

Citește și: Supă cremă de post, cu legume coapte. Secretele pe care trebuie să le urmezi, pentru un preparat delicios / video



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel