Ceapa verde, beneficii pentru sănătate. Nouă motive să o consumi

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ceapa verde este benefică pentru sănătate. Poate ține la distanță mai multe boli.

Ceapa verde încă o găsim pe tarabele din piață. De aceea, este momentul să profităm de proprietățile ei medicinale. Ceapa verde, datorită compușilor pe care îi conține, are o serie de beneficii pentru sănătate.

Ceapa verde, beneficii pentru sănătate

Conținut ridicat de fibre. Aceasta are un conținut ridicat de fibre. O ceașcă de ceapă verde are aproximativ 10% din fibrele de care aveți nevoie pentru întreaga zi. Fibrele vă ajută să vă simțiți plin, mențin nivelul de colesterol în jos, și pot reduce șansele de diabet zaharat, boli de inimă, și alte afecțiuni medicale.

Ajută la combaterea cancerului. Ceapa verde poate bloca celule canceroase să se dezvolte,în special în stomac. Cercetătorii cred că un compus numit alicină, poate împiedica celulele răspândirea celulelor canceroase.

Previne infecțiile. Extractul de ceapă, usturoi au fost mult timp folosit ca medicament. Ele pot ucide bacteriile, ciupercile și virușii. Testele de laborator pe anumite soiuri de ceapă au arătat că, la concentrații suficient de mari, unele pot ucide sau încetini creșterea salmonellei sau A. coli.

Îți protejează corpul. Legumele din familia cepei sunt ambalate cu fitonutrienți, inclusiv substanțe chimice numite antioxidanți care vă apără celulele împotriva deteriorării. Antioxidanții din ceapă, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, vânează radicalii liberi, substanțe care pot duce la cancer, inflamație și boli legate de vârstă. Antioxidanții își pierd puterea în timpul gătitului, așa că proaspeții sunt cei mai buni.

Ceapa verde menține sănătatea ochilor

Ceapa verde conține cantități semnificative de vitamina A, care este excelentă pentru sănătatea ochilor noștri. Ajută la menținerea vederii noastre și la prevenirea dezvoltării mai multor probleme oculare, cum ar fi orbirea nocturnă și cataracta. Pur și simplu adăugarea de ceapă verde în dieta noastră de zi cu zi ne poate ajuta să suplinim necesarul de vitamina A.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel