Ceapa, beneficii unice pentru sănătate. Reduce inflamațiile și reglează zahărul din sânge

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ceapa are beneficii nebănuite asupra sănătății.

Ceapa oferă beneficii unice pentru organism. Ceapa este membră a genului Allium de plante cu flori, care include, de asemenea, usturoi praz și arpagic.

Aceste legume conțin diverse vitamine, minerale și compuși puternici ai plantelor care s-au dovedit a promova sănătatea în multe feluri.

De fapt, proprietățile medicinale ale cepei au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri, când au fost folosite pentru a trata afecțiuni precum durerile de cap, bolile de inimă și rănile bucale.

Săracă în calorii, bogată în nutrienți

Ceapa este densă în nutrienți, ceea ce înseamnă că este săracă în calorii, dar bogată în vitamine și minerale. O ceapă medie are doar 44 de calorii, dar oferă o doză considerabilă de vitamine, minerale și fibre, potrivit Healthline.

Această legumă este deosebit de bogată în vitamina C, un nutrient implicat în reglarea sănătății imune, producția de colagen, repararea țesuturilor și absorbția fierului.

Vitamina C acționează, de asemenea, ca un antioxidant puternic în corpul tău, protejând celulele împotriva daunelor cauzate de molecule instabile numite radicali liberi.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel