Ceaiul de busuioc, efect calmant și analgezic. Detaliul pe care trebuie să îl știi atunci când îl prepari

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ceaiul de busuioc este un ceai delicios care oferă beneficii impresionante pentru sănătate celor care îl beau în mod regulat.

Ceaiul de busuioc este un ceai din plante care se prepară cu frunzele uscate ale plantei de busuioc. Planta a fost în uz de mii de ani, și provine din Asia și India, deși s-a răspândit în Europa și regiunile mediteraneene cu mult timp în urmă. Diferitele variante ale acestei plante pot produce diferite arome, care vă pot afecta gustul ceaiului, dar căutați ceva numit busuioc dulce, deoarece acesta este cel mai frecvent tip utilizat în această băutură.

Cele mai notabile beneficii pentru sănătate ale ceaiului de busuioc includ capacitatea sa de a stimula sănătatea orală, de a detoxifia organismul, de a ajuta la reglarea simptomelor diabetice și de a ușura stresul, printre altele, arată Organic Facts.

Ceaiul de busuioc, aliat al pielii

Busuiocul este ambalat cu antioxidanți și alți compuși volatili care pot reduce inflamația și pot îmbunătăți starea generală de sănătate a pielii. Cu mai puțini radicali liberi care cauzează probleme, pielea ta va arăta mai tânără, fără riduri și pete de vârstă.

Ceaiul de busuioc, benefic pentru sănătatea orală

Mulți oameni mestecă frunze de busuioc, deoarece au proprietăți antibacteriene și antivirale naturale în ele, dar același lucru poate fi savurat și odată cu ceaiul, prevenind infecțiile care provoacă halitoză și alte boli orale.

Ceaiul de busuioc reglează glicemia

Frunzele de busuioc sunt utilizate empiric pe scară largă pentru a scădea nivelul de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat. Potrivit unui studiu din 2017 realizat de revista Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, busuiocul este o intervenție sigură pe bază de plante care ajută în mod necesar la normalizarea nivelului de glucoză din sânge, a tensiunii arteriale și a profilului lipidic. Mai mult decât atât, ajută și la rezolvarea stresului psihologic și imunologic. Consumul regulat de acest ceai ajută la menținerea simptomelor diabetice sub control.

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel