Cea mai ușoară DIETĂ: 10 șmecherii care te ajută să slăbești noaptea, în somn

Data publicării:
Dietă, sursa pixabay/ autor Dieter Robbins
Descriere foto: Dietă, sursa pixabay/ autor Dieter Robbins

O dietă cu alimente sănătoase și antrenamentul regulat sunt elemente importante când vrei să slăbești. Dar există și mici modificări pe care le puteți încerca noaptea care vă vor ajuta să slăbiți.

Când încercați să slăbiți, o dietă cu alimente sănătoase și antrenamentul regulat sunt lucruri importante. Dar există și mici modificări pe care le puteți încerca noaptea pentru a vă ajuta să vă slăbiți. Iată care: 

1) Serile ocupate

Uneori oamenii mănâncă excesiv noaptea pentru că sunt plictisiți. Încercați să faceți diverse activități înainte de culcare. O plimbare de seară, ținerea unui jurnal, discuțiile cu un prieten sau citirea unei cărți vă pot ajuta să vă distrageți atenția de la consumul excesiv de alimente. Și hobby-urile ajută - cum ar fi pictura, ascultatul muzicii (atenție! să fie relaxantă) sau tricotatul sut câteva opțiuni.

2) Somnul suficient

Să dormiți suficient vă poate ajuta atunci când încercați să slăbiți. A avea un program de somn pe care să-l respectați și a dormi suficient sunt elemente esențiale.

3) Antrenați-vă (dar nu prea târziu!)

Activitatea fizică la începutul serii poate fi de ajutor. Asigurați-vă, însă, că nu este prea puternică. Exercițiile de intensitate ridicată ar putea afecta calitatea somnului. De asemenea, poate îngreuna adormirea la culcare. Și nici nu vă antrenați prea târziu. Opriți-vă cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare.

4) Nu mâncați înainte de culcare

Dacă luați cina sau o gustare prea aproape de culcare, s-ar putea să vă împiedice eforturile de a slăbi. Mulți oameni care mănâncă noaptea târziu aleg alimente bogate în calorii, ceea ce duce la creșterea în greutate. Mesele târzii și gustările pot, de asemenea, să vă îngreuneze adormirea. Ideal e să ai cel puțin 12 ore între masa de seară și cea de dimineață. 

5) Puneți la pachet masa de prânz din ziua următoare

În loc să ieșiți la masa de prânz, economisiți niște bani și puneți la pachet prânzul cu o seară înainte. Mâncatul la cantină sau la restaurant înseamnă de obicei mai multe grăsimi și sodiu. Dacă faceți pachetul de casă, vei avea opțiuni mai sănătoase. Alegeți proteine precum migdale sau felii de curcan, cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și multe fructe și legume.

6) Respectați un program

Dacă observați că mâncați excesiv noaptea, o cauză ar putea fi că nu ați mâncat suficient în timpul zilei. Cel mai bun mod de a combate acest lucru este să vă asigurați luați mese regulate. 

7) Opriți televizorul

Deși s-ar putea să vă doriți să urmăriți televizorul în timpul cinei, timpul petrecut cu ochii în ecran în timp ce mâncați vă poate determina să vă supraalimentați din greșeală. Adică să mâncați mai mult, pentru că vă poate distrage atenția de la ce și cât mâncați.

8) Spălați-vă pe dinți și folosiți ața dentară după cină

Pentru a vă încuraja să evitați să mâncați noaptea, faceți-vă un obicei să vă spălați pe dinți și să folosiți ața dentară după cină. Dacă dinții sunt deja curați, probabil că vă veți gândi de două ori înainte de a lua o gustare aproape de culcare. Nu uitați să așteptați cel puțin 60 de minute înainte de periaj - mai ales dacă ați mâncat ceva acid, cum ar fi lămâile, grapefruitul sau roșiile.

9) Controlați stresul

Stresul poate duce la creșterea în greutate. Încercați să vă faceți timp să vă relaxați noaptea. Tehnicile de respirație profundă și meditația mindfulness sunt modalități excelente de relaxare. Scăderea nivelului de stres poate face, de asemenea, minuni pentru calitatea și cantitatea de somn pe care o obțineți.

10) Stingeți toate luminile

A dormi într-o cameră întunecată este un alt obicei de adăăugat pe listă. Vă ajută să dormiți mai bine. Dacă încercați să slăbiți și să vă odihniți mai bune, acoperiți ferestrele pentru a bloca lumina. Și puneți telefonul și laptopul la distanță, cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare. O mască pentru ochi poate ajuta, de asemenea, potrivit DC MEDICAL.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel