Cea mai puternică rugăciune. Pr. Pimen Vlad: De aici pleacă! Strigă așa la Dumnezeu!

Data actualizării: | Data publicării:
Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici
Descriere foto: Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici

Părintele Pimen Vlad a spus care este cea mai puternică rugăciune.

'Știți care e cea mai puternică rugăciune? Cea care pleacă din inimă! Deci, dacă tu spui un lucru din inimă unui om, păi, ăla se cutremură. Că de asta e o vorbă din bătrâni, ”Tătuțule, ce pleacă de la inimă, la inimă se duce!”. Adică, strigă la Dumnezeu din toată inima! Este un loc la scriptură, la Moise când erau în pustie, la trecerea la Marea Roșie, când avea nevoie Moise de Dumnezeu.', a spus părintele Pimen Vlad.

'Ăștia îl vedeau pe Moise că deși stătea așa, fără să zică nimic, Dumnezeu îi răspundea: ”Moise, de ce strigi la mine?”. Deci, Dumnezeu îl auzea, deși Moise nu spunea nimic pentru că rugăciunea pleca de la inimă! ”Unde ești, Doamne? Nu vezi că ăia sunt gata să ne omoare, ce faci, Doamne?”. Deci, el striga din toată inima, asta înseamnă rugăciune puternică, nu doar să strigi cu voce tare.', a spus părintele Pimen Vlad.

'Să plece de la inimă și indiferent care este rugăciunea, că ai spus ”Tatăl nostru”, că ai spus ”Doamne miluiește!”, că ai strigat ”Maica Domnului, ajută-mă!”, că ai spus ”Doamne Isuse Hristoase, miluiește-mă!”, să fie din inimă! Că dacă tu nu știi ce i-ai spus lui Dumnezeu, dacă te gândești la afaceri în timp ce citești rugăciunea, păi, cum să te înțeleagă Dumnezeu, când nici tu nu ai înțeles ce ai spus? De asta, rugăciunea cea mai puternică să plece din inimă!', a spus părintele Pimen Vlad.

 

Citește și - Adevărul despre îngerul păzitor. Părintele Pimen Vlad: „Când facem asta, el se îndepărtează de noi” https://www.spectacola.ro/adevarul-despre-ingerul-pazitor-parintele-pimen-vlad-cand-facem-asta-el-se-indeparteaza-de-noi_38145.html 

'Și dați deoparte grijile când vă rugați. Când stau de vorbă cu Dumnezeu, păi stau de vorbă cu Dumnezeu! Pe timpuri când te duceai la un împărat, cu câtă grijă stăteai în fața lui să nu greșești cu ceva, erai atent la orice gest a lui… dar la împăratul Dumnezeu?!', a spus părintele Pimen Vlad.

'Asta ce se întâmplă în Biserică, unde coboară Hristos pe pământ cu tot Cerul și tu stai la bârfă cu vecinul în biserică, și nici nu ÎL bagi în seamă pe Dumnezeu! Sau îi judeci pe ceilalți cum au venit îmbrăcați sau nu știu ce mai faci. În felul ăsta tu de fapt îți aduni osândă în loc să faci ceva care să îți fie de folos.', a mai spus părintele Pimen Vlad.

Video

Citește și  - Pr. Pimen Vlad spune cum să nu ne fie frică de moarte https://www.spectacola.ro/pr-pimen-vlad-spune-cum-sa-nu-ne-fie-frica-de-moarte_38160.html 

 

 

Video

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel