Pr. Pimen Vlad spune cum să nu ne fie frică de moarte

Data publicării:
Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube
Descriere foto: Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Părintele Pimen Vlad a explicat de ce unui creștin nu trebuie să îi fie frică de moarte și cum se poate depăși frica de moarte.

'Dacă cineva vede că persoana iubită este gata să fie împușcată, din dragoste o ia în brațe și este gata să moară ca să o apere. Cum se zice, ajungi să nu îți mai fie frică de moarte când iubești. Deci, unde nu este iubire, este frică de moarte. Iubirea cuprinde totul. Noi spunem că trebuie credință. Da, dar credința este moartă fără iubire pentru că iubirea asta te pune să pui în practică toate faptele astea. Cum se spune și acolo la Sfânta Scriptură:

”Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar dragoste e mai presus decât toate!”. Deci, dragostea acoperă totul și atunci dacă iubești, nu-ți mai e frică de moarte, nu ți-e frică de nimic. Tu-l iubești chiar și pe omul ăla care-ți face rău. Tu-l iei în brațe și-i spui că-l iubești.', a spus părintele Pimen Vlad.

'Ție nu mai are de ce să îți fie frică. Adică, tu trăiești în iubire și asta îți dă nădejde, atunci tu ești împăcat tot timpul. Dar ca să ai iubirea asta, trebuie să fii ancorat în Dumnezeu foarte tare. Și nu te poți ancora direct tu cu Dumnezeu, ci prin Tainele Bisericii, că asta ne oferă Dumnezeu: te duci, te spovedești mai des pentru că suntem oameni pe valurile mării, cădem, ne ridicăm. Ne spovedim mai des, nu lipsim de la biserică, alergăm la biserică, la icoana Maicii Domnului, o luăm în brațe dacă putem, o strigăm ”Maica Domnului!”. Pentru că avem nevoie și de Mamă. Se spune că Dumnezeu ne e Tată, dar vezi că avem nevoie și de Mamă. Mama, cuvântul ăsta pe care vor să-l scoată ăștia acum, să spună părintele unu și părintele doi… toată nebunia asta! Cuvântul mamă nu poate fi înlocuit de nimeni!', a zis părintele Pimen Vlad.

Citește și - : Postul Paștelui. Evită să faci aceste greșeli. Părintele Pimen: „Nu este limitat doar la mâncare”. Cea mai puternică rugăciune: - https://www.spectacola.ro/postul-pastelui-evita-sa-faci-aceste-greseli-parintele-pimen-nu-este-limitat-doar-la-mancare-cea-mai-puternica-rugaciune_37698.html 

'Mama este ceva mai presus decât orice și de asta Dumnezeu ne-a dat-O pe Maica Domnului, pentru că știe că noi avem nevoie de Mamă. Și Ei nimic nu-I refuză Dumnezeu și când strigăm ”Maica Domnului! Mamă!”, imediat răspunde ”Da, copilul meu! Ce ai nevoie?”. Atunci o avem pe Maica Domnului ca Mamă și pe Dumnezeu ca Tată! Și atunci nu ne mai e frică de nimic. Cum se zice, suntem ținuți așa în brațe și nu ne mai este frică de moarte, de nimic!', a mai spus părintele Pimen Vlad.

Video

Citește și - ''Mașină, vilă și concediu în Dubai, dar tot nefericit''. Pr Pimen Vlad: Secretul fericirii în câțiva pași simpli. Cum îți vei schimba radical viața - https://www.spectacola.ro/masina-vila-si-concediu-in-dubai-dar-tot-nefericit-pr-pimen-vlad-secretul-fericirii-in-cativa-pasi-simpli-cum-iti-vei-schimba-radical-viata_37702.html 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel