Cea mai delicioasă rețetă: Fazan la tavă

Data publicării:
Jay Wennington, foto unplash
Descriere foto: Jay Wennington, foto unplash

Carnea de fazan este întunecată, dar suculentă și de foarte bună calitate

Ingrediente:

2000 g fazan de pene, 75 g bucăți de slănină cu grăsime, 200 g păstârnac rădăcină, 200 g morcovi, 200 g rădăcină țelină, 150 g ulei, 1 g piper boabe, 50 g pătrunjel verde, 50 g ceapă, 1000 ml baiț și 20 g sare. 

Proces tehnologic:

Baițul se prepară folosind rețeta respectivă. Fazanu se curăță de pene, fulgi și se înlătură piciorușele. Se trece prin flacără și se ține în baiț timp de 6 ore. Slănina se taie felii subțiri și se presară în vaz cu cuburi de gheață și cu apă. Morcovii, prăstârnacul rădăcina și țelina rădăcină se taie felii subțiri. Pătrunjelul verde se rupe în bucățele, iar ceapa se taie felii subțiri. 

Modul de preparare:

Feliile de slănină se scot din apă și se bat puțin. Pieptul de fazan se sărează și se acoperă cu felii de slănină. Într-o tavă unsă cu ulei, se așază legumele tăiate, piperul, apoi fazanul pregătit, 200 ml de apă, 300 ml de baiț strecurat și se introduce la cuptor pentru 60 de minute. Se stropește din când în când cu jiul format. După frigere se îndepărtează slănina cu care a fost acoperit, se mai stropește cu jiul format, și se lasă la cuptor pentru rumenire. Fazanul se scoapte și se strecoară jiul. 

Servirea: 

Preparatul se servește cald, cu decor cu bucățele de pătrunjel verde. Se poate servi cu jiul însoțit de diverse garnituri. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel