Ce vreme ne așteaptă în următoarele 4 zile. Temperaturile scad radical. Busu: „E o perioadă foarte bizară, cu capricii foarte mari”

Data publicării:
Busu, captură video Youtube/ La Măruță
Descriere foto: Busu, captură video Youtube/ La Măruță

Busu a venit cu previziunile meteorologice pentru următoarele zile. 

Invitat în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV, Busu a venit cu datele meteorologice pentru următoarele patru zile, inclusiv pentru cele două de weekend. Astfel, chiar dacă acum ceva vreme părea că vine cu adevărat vara în țara noastră, se pare în următoarea perioadă temperaturile vor fi destul de imprevizibile și de scăzute pe alocuri, anunță prezentatorul TV. Totuși, dacă sâmbătă, 11 mai, e o vreme destul de bună pentru plimbări și pentru petrecut timp în natură, de duminică lucrurile s-ar putea schimba drastic.

„Mâine (n.r. sâmbătă, 11 mai) cresc temperaturile în cea mai mare parte a țării, adică ajungem pe la 18 grade, până la 24 de grade, deci avem temperaturi mai mari decât ar fi normal, undeva cu un grad, două mai mare. Este mai instabilă vremea după prânz pe la munte și la deal, unde vin niște ploi, descărcări electrice, iar seara sunt posibile și în Centru și Sud, dar pe arii foarte restrânse.”, a declarat Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Pe aceeași temă: Cât este de reală prognoza vremii. Busu, adevărul din spatele rubricii meteo: „Vă spun un lucru pe care nu-l știe multă lume”

Cum va fi vremea duminică, 12 mai

Dacă sâmbătă vremea e ceva mai prietenoasă, duminică temperaturile încep ușor să scadă, iar în unele zone ale țării pot ajunge chiar și la 11 grade celsius temperaturile, anunță Busu, care spune că vremea este destul de atipică pentru luna mai.

„Duminică temperatura scade în cea mai mare parte a țării. Avem de la 11 grade, până la 24 de grade pe undeva, e o perioadă foarte bizară, cu capricii foarte mari. În general, în Oltenia, în Vestul și Sudul Munteniei, în estul Banatului, dar și în zona submontană avem înnorări accentuate cu averse, se pot strânge cantități mari de apă. Se răcește.”, a continuat acesta.

Citește și: Busu, acuzat că a prezis greșit vremea. Prezentatorul a răbufnit în direct: „Eu ți-am zis asta? Haide că bați câmpii”

La ce temperaturi trebuie să ne așteptăm luni și marți

Nici începutul săptămânii următoare nu vine cu vești mai bune, anunță prezentatorul de meteo, care spune că deși în anumit zone ale țării temperaturile vor înregistra peste 20 de grade, în altele, acestea sunt destul de scăzute.

„Luni, temperaturile rămân oarecum comparabile cu cele de astăzi (n.r. de vineri, 10 mai). Avem de la 14, până la 21 de grade, sub normal pentru perioada aceasta. Vin averse în anumite zone, în rest un cer mai variabil și probabilitatea de ploaie în restul țării e destul de redusă.

Marți ne aduce vreme răcoroasă în cea mai mare parte a țării. O să avem un punct de normalitate, undeva la 23 de grade, dar minimul de 14 grade, sub normalul perioadei în cea mai mare parte a țării. În zona Reșița e cel mai cald.”, mai spune Busu.

Citește și: Ce l-a determinat pe fiul Monicăi Tatoiu să devină ateu: „Când a venit preotul de Crăciun cu Biblia a făcut urât”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel