Ce știi despre uleiul de măsline poate fi greșit. Care este MOTIVUL

Ulei de măsline, foto Unsplash/ autor: Roberta Sorge
Descriere foto: Ulei de măsline, foto Unsplash/ autor: Roberta Sorge

Când mergi la cumpărături și pe listă se află și uleiul de măsline, alegerea lui de pe raft poate fi o nebunie. Încărcat cu grăsimi mononesaturate bune, acest tip de ulei este esențial pentru sănătatea inimii. 

Dar să știi ce ulei de măsline să alegi și cum să-l folosești odată ce ajungi acasă, aici lucrurile se complică. Se pare că există o mulțime de dezinformări despre uleiul de măsline.


1. Ai auzit des că uleiul de măsline „bio” este de cea mai bună calitate.

Termenul „bio” sună promițător. Înseamnă doar că nu există alte ingrediente sau uleiuri în produs. Uleiul de măsline bio este, de fapt, sub cel extravirgin, considerat cel mai sănătos, deoarece are cea mai mare concentrație de polifenoli, care acționează ca un antioxidant în organism. Uleiul de măsline „bio” are mai puțini polifenoli, dar are în continuare beneficii pentru sănătate. Are și o aromă mai neutră.


2. Uleiul de măsline extravirgin are mai puține grăsimi și calorii

Toate uleiurile de măsline au același număr de calorii și grăsimi. 

 

Citește articolul integral pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 04 Martie, 21:48 | Categorie: Sanatate
Get it on App Store Get it on Google Play