Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafeaua pe stomacul gol. Semnele date de corp pe care nu le-ai ȘTIUT

Foto Unsplash/ autor Aleksandra Sapozhnikova
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Aleksandra Sapozhnikova

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei cafea pe stomacul gol. Trebuie să știi la ce pericol de expui. 

Dacă ești un mare iubitor al cafelei trebuie să știi și cum și când trebuie să o bei, pentru a nu dezvolta probleme de sănătate.

Mulți dintre noi începem ziua direct cu o cafea, fără să mâncă, un lucru complet greșit potrivit specialiștilor. Până la prima gură de cafea, majoritatea băutorilor de cafea spun că nu pot funcționa, nu sunt coerenți și nu simt că pot face lucruri importante într-un ritm eficient, dar trebuie să știi că e bine să mănânci ceva înainte, pentru că altfel poți ajunge la consecințe grave și pot apărea mai multe probleme de sănătate, potrivit Brightside.


Băutul cafelei pe stomacul gol poate declanșa anxietate crescută și un nivel ridicat al glicemiei, dar și alte probleme:

1. Nivelul ridicat al glicemiei

Dacă primul lucru cu care intră corpul tău în contact dimineața este cafeaua, atunci trebuie să știi că această băutură băută pe stomacul gol poate duce la un nivel ridicat al glicemiei. Nivelul glicemiei din sânge poate crește chiar și cu 50%.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la cafeaua de dimineață, ci pur și simplu trebuie să mănânci ceva înainte.

2.Cârcei la picioare

Atunci când nu avem parte de un somn odihnitor, avem tendința să bem mai multă cafea a doua zi.

Cu toate acestea, după ce bem cafea, nivelul de glicemie crește și acest lucru poate duce din nou la un somn neliniștit din cauza cârceilor care pot apărea, contracții involuntare ale mușchilor în somn.


3.Ten uscat

Dacă nu te hidratezi suficient după ce ai consumat cafea, atunci e posibil să ai tenu mult mai uscat decât de obicei.

Specialiștii spun că la o ceașcă de cafea trebuie să bem cel puțin o jumătate de litru de apă pentru a suplini deshidratarea care se poate instala în organism. Lipsa hidratării va duce la un ten uscat.

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 05 apr 2022, 16:22 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience