Ce se întâmplă în corpul tău dacă adormi între orele 22:00 - 23:00. Cea mai riscantă oră, după miezul nopții

Data publicării:
Somn, foto Unsplash/ Damir Spanic
Descriere foto: Somn, foto Unsplash/ Damir Spanic

Un studiu a demonstrat faptul că o oră constantă de culcare îi poate feri pe oameni de problemele cardiace. 

Se pare că există o oră optimă de culcare, între 22:00 și 23:00, care poate garanta o mai bună sănătate a inimii, spun cercetătorii care au studiat 88.000 de voluntari, relatează BBC. Echipa din spatele lucrărilor Biobank din Marea Britanie consideră că sincronizarea somnului pentru a se potrivi cu ceasul nostru corporal intern poate explica asocierea cu un risc redus de atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Ritmul natural de 24 de ore al corpului este important pentru bunăstare și vigilență. De asemenea, poate afecta alte aspecte ale sănătății precum tensiunea arterială.

Voluntari urmăriți timp de șase ani

Pentru studiu, publicat în European Heart Journal, cercetătorii au colectat date despre timpii de somn și de trezire pe parcursul a șapte zile folosind un dispozitiv asemănător unui ceas de mână purtat de voluntari. Au urmărit ceea ce sa întâmplat cu voluntarii în ceea ce privește sănătatea inimii și circulației pe o medie de șase ani.

Puțin peste 3.000 dintre adulți au dezvoltat boli cardiovasculare. Multe dintre aceste cazuri au apărut la persoane care s-au culcat mai târziu sau mai devreme decât „idealul” între 22:00 și 23:00. Legătura a persistat după ajustarea duratei somnului și a neregularității somnului.

 

Cercetătorii au încercat să controleze alți factori despre care se știe că afectează riscul cardiac al unei persoane, cum ar fi vârsta, greutatea și nivelul de colesterol, dar studiul lor nu poate dovedi cauza și efectul.

 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel