Ce se întâmplă dacă nu bei suficientă apă. 5 semne ale deshidratării

Foto Unsplash/ autor: Damir Spanic
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor: Damir Spanic

Apa ajută alimentele să se deplaseze prin tractul gastrointestinal, ajută la absorbția și transportul nutrienților în celule, este vitală pentru performanța fizică și mentală și ajută la reglarea temperaturii corpului. 

Deşi oamenii știu că trebuie să bea zilnic între 6 şi 8 pahare cu apă, mulţi dintre ei nu respectă această regulă. Iată câteva simptome care îți indică că nu bei suficientă apă:


1. Te simți lipsit de energie


Ai dormit suficient noaptea trecută și totuși, astăzi se simți slăbit. „A fi lipsit de energie este un semn de deshidratare”, spune Dr. Mills.


2. Ești tot timpul înfometat


Dacă te simți neobișnuit de înfometat, mai întâi bea un pahar cu apă, nu poate face rău, spune Mills.


3. Ai dureri de cap


Deshidratarea poate declanșa dureri de cap și migrene, potrivit National Headache Foundation.


4. Pielea ta este uscată


Pielea dvs. este alcătuită din 64% apă, notează USGS.


"Apa este o cremă hidratantă naturală pentru piele. Și, deși pielea sănătoasă și hidratată arată frumos, acționează și ca o barieră pentru protejarea corpului", spune Mills.


5. Elimini cantităţi reduse de urină


Acest lucru variază în funcție de persoană și de zi, dar dacă sunteți hidratat corespunzător, ar trebui să urinați, în general, la fiecare trei ore, potrivit Institutului Național al Diabetului și al Bolilor Digestive și Renale (NIDDK).

 

Citește și: Beneficiile uimitoare ale corcodușelor. De ce este bine să le consumiGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 18 mai 2021, 12:44 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience