Beneficiile uimitoare ale corcodușelor. De ce este bine să le consumi

Data publicării:
Beneficiile corcodușelor, sursa pixabay/ autor Pexels
Descriere foto: Beneficiile corcodușelor, sursa pixabay/ autor Pexels

Corcodușele sau zarzărele sunt o sursă bună de vitamina C, dar conțin și alți nutrienți benefici pentru organism.

Corcodușele sau zarzărele sunt fructe dulci acrișoare care ne amintesc de copilărie. Aceastea sunt pline de vitamine și au beneficii uimitoare asupra organismului.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale corcodușelor:

Tratează constipația

Corcodușele și sucul de corcodușe sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de a ameliora constipația.Acest lucru se datorează parțial cantității mari de fibre. În plus, corcodușele conțin sorbitol, care, potrivit studiilor, este un alcool de zahăr cu efecte laxative naturale.


Sursă de antioxidanți

Corcodușele sunt bogate în antioxidanți, care sunt de ajutor pentru reducerea inflamației și protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi. Acestea sunt deosebit de bogate în antioxidanți polifenolici, care au efecte pozitive asupra sănătății oaselor și pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și diabet De fapt, unele studii au arătat că prunele și corcodușele conțin mai mult de două ori cantitatea de antioxidanți polifenoli decât alte fructe populare, cum ar fi nectarinele și piersicile.

Îmbunătățesc memoria

Fosforul şi magneziul din compoziţia corcoduşelor ajută la îmbunătăţirea memoriei, a funcţiilor sistemului nervos şi în acelaşi timp susţin puterea de concentrare.

Mențin sănătatea inimii

Consumul regulat de corcodușe poate avea un efect protector asupra sănătății inimii. Au fost studiați pentru potențialul lor de a reduce tensiunea arterială crescută și nivelul colesterolului, care sunt factori majori de risc pentru bolile de inimă. Într-un studiu, subiecții care au băut suc de corcodușe timp de opt săptămâni au fost comparați cu un grup care a băut doar un pahar de apă pe stomacul gol. Cei care au consumat corcodușe și suc de corcodușe au avut niveluri semnificativ mai scăzute ale tensiunii arteriale, colesterol total și colesterol LDL „rău” decât grupul care a băut apă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel