Ce se întâmplă dacă mâncâm cireșe cu viermi

Data publicării:
Foto: Pexels
Descriere foto: Foto: Pexels

A început sezonul cireșelor. Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm, din greșeală, o cireașă cu virme.

Cireșele sunt vedetele acestui sezon, nu numai din cauza prețului enorm pe care-l au la raft, dar și pentru gust și pentru beneficiile pe care le aduc pentru sănătate.

Este foarte important să fim atenți de unde și cum arată cireșele atunci când le cumpărăm, dar evident, e greu să știm ce se află în interiorul lor. De aceea, de multe ori ne trezim cu câte un viermișor în interior.

Cum trebuie să arate cireșele bune de consum

Cireşele bune de consum sunt cele de un roşu strălucitor şi cele purpurii, iar cu cât nuanţa de roşu este mai închisă, cu atât cireşele vor avea un gust mai dulce.

În plus, dacă cireșele sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele să aibă deja viermi în ele.

Ce se întâmplă dacă mâncăm cireșe cu viermi?

 

Un medic nutriționist ne avertizează să fim atenți la cantitățile uriașe de substanțe chimice cu care fructele sunt "ajutate" să fie frumoase.

Astfel, potrivit lui, "viemii din cireșe n-au ce rău să ne facă. Sunt mai naturali și mai ecologici decât multe, dar singurul inconvenient este că sunt scârboși când îi vezi.

Noroc că mâncăm cireșele fără să-i vedem. Nimeni nu se îmbolnăvește fiindcă a înghițit câteva cireșe cu viermi, în schimb mulți se pot îmbolnăvi mâncând cireșe impecabile ca aspect și chiar gust, dar pline de mizerii chimice", potrivit DC Medical.

Cireșele, secretul de LUX anti-îmbătrânire. Legătura cu SOMNUL, depresia și dantura

 

Cireşele prezintă în compoziţia lor substanţe care le transformă în medicamente foarte importante, fiind adevăraţi combatanţi în lupta contra afecţiunilor cauzate de stresul actual. Antocianinele au un rol antiinflamator şi antioxidant, melatonină este un hormon cu rol foarte important pentru un somn liniştit iar acidul hidroxicinamic ajută la protejarea mucoasei din stomac împotriva bacteriilor şi microbilor ce pot să provoace gastroenterita.

Cireșele au un conținut de 70% apă, dar proporția de 30% o reprezintă complexul de vitamina B care confer energie și magneziu. Astfel, combat depresia și oboseală. Cireșele conțin puține calorii, astfel că sunt indicate și persoanelor care se află la dietă.

Un alt beneficiu important, mai ales dacă dorești să slăbești, este că cireșele sunt o gustare recomandată în curele de slăbire, deoarece au puține calorii (100 grame de cireșe au 50 de calorii) și sunt bogate în apă, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, au foarte multe vitamine, ceea ce susține întărirea metabolismului, aspect foarte util atunci când ai deficit caloric.

Cireşele mai conţin şi provitamina A precum şi alte minerale, cum ar fi potasiu, calciu, fosfor, acid pantotenic şi fier. Fiind şi o sursă foarte bună de vitamina C, care ajută la controlarea nivelului colesterolului și reglează circulația sanguină.

Beneficiile cireșelor

Cireșele au beneficii multiple pentru organism precum:

- Scad durerea musculară și scheletică

- Scad nivelul colesterolului

- Reduc oboseala și ajută la un somn liniștit

- Indicate persoanelor hepatice elimină pietrele la rinichi 

- Previn deshidratarea datorită conținutului ridicat de apă

- cireşele au rol antiinflamator şi albesc dinții.

Efect pozitiv asupra pielii

Cireşele au nivelul cel mai ridicat de antioxidanţi dintre fructe. Antioxidanţii combat radicalii liberi din corp, care ne fac să arătăm bătrâni.

Consumul zilnic al unui suc de cireșe încetineşte procesul de îmbătrânire, conform cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Michigan. Sucul de cireşe este recomandat şi ca tratament alternativ pentru alte afecţiuni ale pielii. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel